Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Σε 1,5 εκατ. οι πρόσφυγες που λαμβάνουν ευρωπαϊκή στήριξη

Τουρκία: Σε 1,5 εκατ. οι πρόσφυγες που λαμβάνουν ευρωπαϊκή στήριξη
Σε 1,5 εκατ. οι πρόσφυγες στην Τουρκία που λαμβάνουν ευρωπαϊκή στήριξη
Σε 1,5 εκατ. ανέρχονται οι πρόσφυγες από τις πλέον ευάλωτες ομάδες στην Τουρκία οι οποίες έχουν λάβει στήριξη από το δίκτυο κοινωνικής προστασίας έκτακτης ανάγκης, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας της Ε.Ε.
Το χρηματοδοτούμενο από την Ε.Ε. πρόγραμμα, το οποίο δρομολογήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016, αποτελεί σύμφωνα με την Κομισιόν το μεγαλύτερο ενιαίο πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης, δήλωσε πως 1,5 εκατ. πρόσφυγες στην Τουρκία είναι πλέον σε θέση να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με την Τουρκία, επιφέρει πραγματικές αλλαγές στις ζωές των πλέον ευάλωτων προσφύγων.
Είμαι πολύ περήφανος για αυτά που έχουμε επιτύχει από κοινού. Μαζί με την Τουρκία, θα συνεχίσουμε να παρέχουμε αυτή τη στήριξη, εστιάζοντας στο να καταστήσουμε τη βοήθειά μας βιώσιμη», πρόσθεσε.
Η ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε. στην Τουρκία εξακολουθεί σύμφωνα με την Κομισιόν να αποφέρει απτά αποτελέσματα για τους πλέον ευάλωτους πρόσφυγες στην Τουρκία.
Το δίκτυο κοινωνικής προστασίας έκτακτης ανάγκης παρέχει μηνιαίες μεταβιβάσεις μετρητών μέσω χρεωστικής κάρτας για να βοηθήσει τους πρόσφυγες να αγοράσουν όσα χρειάζονται, όπως τρόφιμα, φάρμακα ή για να μπορέσουν να πληρώσουν το ενοίκιο.
Ένα άλλο πρόγραμμα για την υπό όρους μεταφορά χρημάτων για την εκπαίδευση, έχει ξεπεράσει τους αρχικούς του στόχους και στηρίζει πλέον τις οικογένειες περισσότερων από 410.000 παιδιών που φοιτούν τακτικά στο σχολείο.
Κατά την Κομισιόν, τα προγράμματα της Ε.Ε. θα συνεχιστούν το 2019 με έμφαση στην περαιτέρω στήριξη των πλέον ευάλωτων ομάδων και την εξασφάλιση βιώσιμης μετάβασης από την ανθρωπιστική βοήθεια σε μια πλέον μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση.
Η ανθρωπιστική βοήθεια της Ε.Ε. που προβλέπεται για το 2019 ανέρχεται σε 640 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 80 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τη στήριξη της εκπαίδευσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί μέρος της δεύτερης δόσης ύψους 3 δισ. ευρώ της διευκόλυνσης της Ε.Ε. για τους πρόσφυγες στην Τουρκία τόσο για την ανθρωπιστική όσο και για τη μη ανθρωπιστική βοήθεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης