Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: «Μέτωπο» δημάρχων κατά Matteo Salvini στο μεταναστευτικό

Ιταλία: «Μέτωπο» δημάρχων κατά Matteo Salvini στο μεταναστευτικό
«Μέτωπο» δημάρχων κατά Salvini στο μεταναστευτικό
Την αντίθεσή τους στο νέο νόμο για την εσωτερική ασφάλεια, τον λεγόμενο «νόμο Salvini» εκφράζουν ολοένα και περισσότεροι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων στην Ιταλία, κόντρα στη «σκληρή γραμμή» του υπουργού Εσωτερικών της χώρας σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό.
Δήμαρχοι και τοπικοί πολιτικοί χαρακτηρίζουν τον νόμο «απάνθρωπο» και «αντισυνταγματικό».
Η άρνηση του επικεφαλής της Λέγκα, Matteo Salvini, να δεχτεί στην Ιταλία 49 μετανάστες σε δύο πλοία γερμανικών μη κυβερνητικών οργανώσεων στη Μεσόγειο, πυροδοτεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις.
Μετά τον Πάπα Φραγκίσκο, ο οποίος στην προσευχή του για τα Θεοφάνεια στην Ρώμη ζήτησε να γίνουν δεκτοί οι πρόσφυγες στα ιταλικά λιμάνια, οι δήμαρχοι της Νάπολης, Luigi de Magistris και του Παλέρμο στη Σικελία, Leoluca Orlando, συμφώνησαν να αποδεχθούν τους πρόσφυγες.
Υπό τη συμβολική σημαία του Παλέρμο, το σκάφος της οργάνωσης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Mediterranea, προμηθεύει δυο πλοία ΜΚΟ με τους 49 πρόσφυγες με νερό, τρόφιμα και φάρμακα.
«Αλλά οι δήμαρχοι δεν έχουν τη δύναμη να ανοίξουν τα λιμάνια», δήλωσε ο κ. Orlando στη γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Προβαίνοντας σε μια πράξη πολιτικής ανυπακοής, διέταξε τους υπαλλήλους του να παρακούσουν τους νέους κανόνες της μεταναστευτικής πολιτικής και να συνεχίσουν σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο.
Ο νόμος Salvini παραβιάζει «το ιταλικό σύνταγμα και τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστήριξε.
Δεκάδες δήμαρχοι σε όλη την Ιταλία έχουν συνταχθεί στο πλευρό του Ορλάντο, μεταξύ των οποίων οι δήμαρχοι μεγάλων πόλεων όπως η Νάπολη, το Μιλάνο και η Φλωρεντία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης