Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Υπάρχει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Πλήττεται βάναυσα το Κράτος Δικαίου

Γεννηματά: Υπάρχει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στην Ελλάδα – Πλήττεται βάναυσα το Κράτος Δικαίου
Ο ΣΥΡΙΖΑ αξιοποίησε στο έπακρο την «τεχνογνωσία» της Δεξιάς δημιουργώντας συνθήκες παρακράτους υποστηρίζει η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ
Την θέση ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα Δημοκρατίας στην Ελλάδα και ότι πλήττεται βάναυσα το Κράτος Δικαίου με αφορμή την υπόθεση της Novartis διατυπώνει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
«Το Κράτος Δικαίου δεν απειλείται απλώς.
Πλήττεται βάναυσα.
 Βρίσκεται σε μόνιμη και διαρκή θέση άμυνας» αναφέρει σε άρθρο της που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Τα Νέα η κα.Γεννηματά, η οποία αποδίδει ευθέως τη ευθύνη για αυτήν την κατάσταση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Ο πρωθυπουργός φέρει ακέραιη την ευθύνη για την υποχώρηση του Κράτους Δικαίου, για την διεύρυνση του ρήγματος εμπιστοσύνης των πολιτών προς την Πολιτεία.
Ταυτίζεται, δυστυχώς, προσωπικά με διαρκείς μεθοδεύσεις που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά θεσμικής εκτροπής: η διάρκεια, η επιμονή και η ένταση της επίθεσης κατά της Δικαιοσύνης αποκαλύπτει την πραγματική στόχευση της Κυβέρνησης» τονίζει η κα.Γεννηματά, η οποία κάνει λόγο για «ένα συγκροτημένο σχέδιο να καμφθούν οι δημοκρατικές λειτουργίες λογοδοσίας και ελέγχου των εξουσιών και να υποταχθούν οι θεσμικές λειτουργίες στις κυβερνητικές σκοπιμότητες»
«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε εξ αρχής τα αναγκαία “ δεκανίκια” του στη δεξιά συνιστώσα που στηρίζει την Κυβέρνηση.
Αξιοποίησε στο έπακρο την “ τεχνογνωσία” της Δεξιάς δημιουργώντας συνθήκες παρακράτους.
Τα υπόγεια ρεύματα Μαξίμου - καραμανλικής Δεξιάς έχουν πλέον βγει στην επιφάνεια.
Με την κάλυψη και την καθοδήγηση του Πρωθυπουργού οι κάθε λογής Ρασπούτιν εξακολουθούν να δρουν ανεξέλεγκτα: εκβιάζοντας δικαστές και εισαγγελείς, προαναγγέλλοντας αποφάσεις, παραγγέλλοντας την προκλητικά διακριτική μεταχείριση υποθέσεων, με κατασκευή αποδείξεων και αποσιώπηση κρίσιμων στοιχείων» επισημαίνει η κα.Γεννηματά, η οποία στρέφεται και εναντίον της ΝΔ καλώντας την ηγεσία της ότι έχει «ευθύνη και χρέος να πράξει τα δέοντα και  στα του οίκου της».
«Οφείλει να εγκαταλείψει την a la carte ευαισθησία της για τους θεσμούς και τα μισόλογα.
Έχει χρέος να καταγγείλει ανοικτά εκείνους που από το δικό της πολιτικό περιβάλλον διευκολύνουν και εκτελούν το διαβρωτικό για τη δημοκρατία κυβερνητικό σχέδιο.
Χρειάζεται ανοικτή σύγκρουση με τους εκφραστές της θεσμικής εκτροπής, από όπου κι αν προέρχονται κι όχι απλά ψευδεπίγραφα μέτωπα» τονίζει η κα.Γεννηματά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης