Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Κυβερνητικό «διαζύγιο» για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»;

Κυβερνητικό «διαζύγιο» για τη «Συμφωνία των Πρεσπών»;
H επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή θα σημάνει και τον τερματισμό της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Με γοργούς ρυθμούς αναμένονται οι εξελίξεις στο ενδοκυβερνητικό μέτωπο καθώς ο χρόνος «σώνεται» και η εταίροι φαίνεται πως πια εξ ανάγκης θα πορευτούν στους δρόμους που από καιρό έχουν προαναγγείλει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ με πλώρη προς την υπερψήφιση της «Συμφωνίας των Πρεσπών» και οι ΑΝΕΛ προς την καταψήφισή της.
Η εβδομάδα που ήδη ξεκίνησε θα έχει: σήμερα στις 12 το μεσημέρι Πολιτική Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, το απόγευμα της Πέμπτης την έλευση της Άνγκελα Μέρκελ. Και όλα αυτά με φόντο τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Επιπλέον, η επικείμενη ψηφοφορία στη Βουλή θα σημάνει και τον τερματισμό της κυβερνητικής συμμαχίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Κατά συνέπεια, ήγγικεν, μάλλον, η στιγμή που ο Πάνος Καμμένος κάνοντας πράξη τις, κατ’ επανάληψη, τοποθετήσεις του για το θέμα της Συμφωνίας, η οποία κάθε άλλο παρά σύμφωνο τον βρίσκει, θα… κατέβει από το τρένο. Μόνο που δεν είναι σίγουρο ότι θα τον ακολουθήσουν και όλα τα εναπομείναντα κοινοβουλευτικά στελέχη του.
Από την άλλη, ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζοντας από καιρό που θα οδηγούσαν την συγκυβέρνηση οι εξελίξεις και θέλοντας να δείξει ότι είναι ο «κυβερνήτης» αυτής της προσπάθειας, η οποία ξεκίνησε πριν από μία τετραετία, μόλις χθες από τη Σαμοθράκη έστειλε εκ νέου μηνύματα, εντός και εκτός των τειχών της χώρας, τονίζοντας πως: «Δεν θα δειλιάσω μπροστά στο κόστος ή στο ρίσκο. Θα υπερασπιστώ και θα υπερασπιστούμε αυτό που θεωρούμε και που είναι εθνικά ωφέλιμο για τη χώρα».
Κανένα περιθώριο για παρερμηνείες δεν άφησε ο Πρωθυπουργός. Οι εξελίξεις ήδη έχουν ενεργοποιηθεί, και αν δεν ολοκληρωθούν μέσα στα επόμενα πρώτα 24ωρα, λόγω της διήμερης επίσκεψης της Καγκελαρίου, σίγουρα το σαββατοκύριακο ή στις αρχές της επόμενης εβδομάδας δεν αποκλείεται να δούμε να αλλάζει ο… κυβερνητικός χάρτης!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης