Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scholz: Τελειώνουν οι «χρυσές εποχές» για τα έσοδα του γερμανικού κράτους, που ξεπερνούσαν τις προσδοκίες

Scholz: Τελειώνουν οι «χρυσές εποχές» για τα έσοδα του γερμανικού κράτους, που ξεπερνούσαν τις προσδοκίες
H ανάπτυξη της Γερμανίας αναμένεται να εξασθενίσει το 2019, καθώς οι εμπορικές εντάσεις εμποδίζουν τις εξαγωγές της
Τα «χρυσά χρόνια» για τα έσοδα του γερμανικού κράτους, που ξεπερνούν τις προσδοκίες τελειώνουν, δηλώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Olaf Scholz στην εφημερίδα Bild am Sonntag.
Η Γερμανία παρουσιάζει πλεονάσματα από το 2014, καθώς η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναπτύσσεται για εννέα συνεχόμενα έτη.
Ωστόσο η ανάπτυξη αναμένεται να εξασθενίσει το 2019, καθώς οι εμπορικές εντάσεις εμποδίζουν τις εξαγωγές της.
«Οι καλές στιγμές κατά τις οποίες το γερμανικό κράτος, είχε περισσότερα έσοδα από το αναμενόμενο, τελειώνει», σημείωσε ο Scholz.
«Για το 2018, θα παρουσιάσουμε και πάλι ένα πλεόνασμα.
Αλλά τα ‘’χρυσά χρόνια’’ έχουν τελειώσει.
Από τώρα και στο εξής, δεν αναμένων επιπλέον πρόσθετα έσοδα, σίγουρα όχι σε τέτοια κλίμακα», πρόσθεσε
Ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν θα καταργήσει τον λεγόμενο φόρο αλληλεγγύης - ή «Soli» - για όλους τους φορολογούμενους, συμπεριλαμβανομένου του 10% των μισθωτών, όπως θέλουν οι Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Angela Merkel.
«Στις διαπραγματεύσεις για το συνασπισμό συμφωνήσαμε για καλούς λόγους ότι οι πολίτες με πολύ υψηλό εισόδημα θα πρέπει να συνεχίσουν να πληρώνουν το φόρο αλληλεγγύης», δήλωσε ο  Scholz.
Ταυτόχρονα, ο Scholz προανήγγειλε αύξηση της φορολογίας για μεγάλες διεθνείς εταιρείες όπως η Amazon, το Facebook και τα Starbucks.
«Πρέπει να σταματήσουμε αυτή τη μετατόπιση των κερδών σε χώρες με ελάχιστους ή καθόλου φόρους, γι 'αυτό θέλω να επιβάλω την ελάχιστη φορολογία εταιρειών σε διεθνές επίπεδο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης