Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Αποζημίωση πολλών εκ ευρώ ζητά από την Volkswagen το κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης για τα ντιζελοκίνητα οχήματα

FAZ: Αποζημίωση πολλών εκ ευρώ ζητά από την Volkswagen το κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης για τα ντιζελοκίνητα οχήματα
Η αγωγή αφορά τα πετρελαιοκίνητα οχήματα της VW που αγόρασαν οι τοπικές αρχές και αντιμετωπίζουν σήμερα απαγορεύσεις στην κυκλοφορία λόγω υψηλών ρύπων
Αποζημίωση από την Volkswagen ζητά το γερμανικό ομοσπονδιακό κράτος της Βάδης Βυρτεμβέργης , για τα πετρελαιοκίνητα οχήματα της VW που αγόρασαν οι τοπικές αρχές, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα απαγορεύσεις σε πολλές γερμανικές πόλεις όπως η Στουτγάρδη.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, η αξία των πετρελαιοκίνητων οχημάτων υποχώρησε, αφού οι γερμανικές περιβαλλοντικές ομάδες σημείωσαν νίκη στο δικαστήριο πέρυσι που ανάγκασε τις πόλεις να απαγορεύσουν την κυκλοφορία των παλαιότερων ντιζελοκίνητων οχημάτων τα οποία θα πρέπει να πληρούν τα κριτήρια κυκλοφορίας συμφωνα με τους κανόνες καθαρού αέρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η εφημερίδα FAZ ανέφερε ότι οι κρατικές αρχές κατέθεσαν αγωγή κατά της εταιρείας σε δικαστήριο της Στουτγάρδης ζητώντας ως αποζημίωση πολλά εκατομμύρια ευρώ αν και η Volkswagen υποστηρίζει ότι δεν είχε λάβει τη συγκεκριμένη αγωγή.
Η αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ακόμη ότι βάση προηγούμενων δικαστικών αποφάσεων οι αγωγές αποζημίωσης δεν έχουν αξία, καθώς τα αυτοκίνητα της VW είχαν έγκυρη πιστοποίηση οδικής κυκλοφορίας κατά τη στιγμή της πώλησης τους.
Η αγωγή πάντως αναφέρει οτι τα χρήματα που σπαταλήθηκαν για την αγορά οχημάτων της αστυνομίας ήταν χρήματα των γερμανών φορολογουμένων κι όχι του Κρατιδίου και γι αυτό η εταιρεία οφείλει να τους αποζημιώσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης