Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Angeloni (ΕΚΤ): Η οικονομική επιβράδυνση θα αυξήσει τους κινδύνους για τις τράπεζες της ΕΕ

Angeloni (ΕΚΤ): Η οικονομική επιβράδυνση θα αυξήσει τους κινδύνους για τις τράπεζες της ΕΕ
«Στην Ευρωζώνη, η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί, αλλά μπορεί να επιβραδυνθεί από διάφορους παράγοντες
Ως πιθανή θεωρεί την αντιστροφή του οικονομικού κύκλου, που θα μπορούσε να επιβραδύνει την ανάπτυξη το 2019, ο αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Ignazio Angeloni, ο οποίος προβλέπει αύξηση των κινδύνων για τις ευρωπαϊκές τράπεζες.
«Στην Ευρωζώνη, η οικονομική ανάπτυξη θα συνεχιστεί, αλλά μπορεί να επιβραδυνθεί από διάφορους παράγοντες, εν μέρει εξαιτίας των παγκόσμιων εξελίξεων», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ στη συνέντευξη στην εφημερίδα Il Sole 24 Ore.
Σημείωσε πάντως ότι, ως αποτέλεσμα των ενεργειών της ΕΚΤ, η συχνότητα των υψηλού κινδύνου χρηματοπιστωτικών μέσων στους ισολογισμούς των μεγάλων τραπεζών έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια.
«Η νέα κυκλική φάση θα μπορούσε να κάνει τους παράγοντες κινδύνου πιο σημαντικούς», δήλωσε ο Angeloni και τόνισε πως «για τον έλεγχο των συστημικών κινδύνων υπάρχει το μακροπροληπτικό εργαλείο, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει χρησιμοποιηθεί επαρκώς».
Η ΕΚΤ, τον Δεκέμβριο του 2018, αποφάσισε να τερματίσει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (QE) ύψους 2,6 τρισεκατομμυρίων ευρώ, περιορίζοντας την μαζική νομισματική στήριξη, παρόλο που η οικονομία της Ευρωζώνης φαίνεται και πάλι ευάλωτη.
Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα μείωσε την πρόβλεψη ανάπτυξης του 2019 για την Ευρωζώνη στο 1,7%.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης