Τελευταία Νέα
Δελτία Τύπου

Ολοκληρώθηκε ο 3ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας

tags :
Ολοκληρώθηκε ο 3ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας
Ολοκληρώθηκε ο 3ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας
Την Κυριακή 2.12.18 ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων, ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας NBG i-bank #fintech 3.0 Crowdhackathon, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (FinTech).
Οπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το NBG i-bank #fintech 3.0 crowdhackathon διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης για fintech startups “be finnovative” από την Εθνική Τράπεζα με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της Ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy.
Μέσα από το εργαστήριο καινοτομίας be finnovative και το crowdhackathon, η Εθνική Τράπεζα στηρίζει πρωτοβουλίες, ομάδες και εταιρίες στο χώρο του FinTech (χρηματοοικονομική τεχνολογία), με στόχο να αναπτυχθούν νέες επιχειρήσεις και να ενισχυθεί η καινοτομία και η επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συστηματική συνεργασία της Εθνικής Τράπεζας με εταιρίες στο χώρο του FinTech, με στόχο τη δημιουργία νέων σύγχρονων προϊόντων και υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας και τη διάθεσή τους στο δίκτυο πελατών της.
Το 1ο βραβείο και χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ απονεμήθηκε στην ομάδα BAAM για την ανάπτυξη μιας πλατφόρμας διαχείρισης assets που χρησιμοποιεί τεχνολογίες blockchain, smart contracts και AI.
Η πιλοτική εφαρμογή της ομάδας παρέχει τη δυνατότητα επιτάχυνσης των σημερινών διαδικασιών αγοραπωλησίας των assets με μια σειρά από καινοτόμες πρακτικές, όπως η ταυτοποίηση των αγοραστών (digital KYC βάσει eIDAS για ευρωπαίους πολίτες), η χρήση τεχνητής νοημοσύνης (AI) για την αποτίμηση των assets σε πραγματικό χρόνο και η εκκαθάριση των συναλλαγών βασισμένη σε smart contracts και open banking APIs.
Το 2ο βραβείο και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ κέρδισε η ομάδα AITHOUGHTS. Η πιλοτική εφαρμογή της ομάδας είναι ένας ολοκληρωμένος αυτόματος ψηφιακός βοηθός (chatbot) που δέχεται εντολές από το χρήστη μέσω κειμένου (σύντομα μηνύματα από chat interface) και φωνητικών εντολών. H πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα υλοποίησης συναλλαγών, καθώς αποθηκεύει με ασφάλεια στοιχεία του χρήστη με τα οποία μπορεί να πραγματοποιήσει τις συναλλαγές του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης