Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε υψηλά 5 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο σύνθετος PMI

Κίνα: Σε υψηλά 5 μηνών η επιχειρηματική δραστηριότητα για τον Δεκέμβριο 2018 - Στις 52,2 μονάδες ο σύνθετος PMI
Τα στοιχεία των Caixin και Markit επιβεβαίωσαν τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών σκαρφάλωσε η δραστηριότητα των επιχειρήσεων στην Κίνα για τον Δεκέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία των Caixin και Markit, δεχόμενη ώθηση από τον κλάδο υπηρεσιών.
Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης PMI, ο οποίος αφορά τόσο τον κλάδο υπηρεσιών όσο και τον μεταποιητικό κλάδο, διαμορφώθηκε στις 52,2 μονάδες, έναντι 51,9 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, ο κλάδος υπηρεσιών σημείωσε οριακή άνοδο στις 53,9 μονάδες, έναντι 53,8 μονάδων τον Νοέμβριο, επιβεβαιώνοντας τα επίσημα στοιχεία της κινεζικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την Caixin, οι επιχειρήσεις του κλάδου υπηρεσιών έλαβαν ελαφρώς περισσότερες παραγγελίες τον Δεκέμβριο, με αυτές από το εξωτερικό να αυξάνονται με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων έξι μηνών.
Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έρευνα ανέφεραν επίσης βελτίωση στις προοπτικές για τους επόμενους δώδεκα μήνες, καθώς και στα επίπεδα στελέχωσης.
«Μεταξύ των δεικτών που περιλαμβάνονται στην έρευνα, ο δείκτης για τις νέες επιχειρήσεις υποχώρησε ελαφρά τον Δεκέμβριο μετά από μία ανάκαμψη τον προηγούμενο μήνα, γεγονός που υποδηλώνει σταθερή ζήτηση στον τομέα των υπηρεσιών», σχολιάζει ο διευθυντής μακροοικονομικής ανάλυσης του CEBM Group, Zhengsheng Zhong, προσθέτοντας ότι «το μέτρο απασχόληση παρέμεινε σε θετικό έδαφος, αλλά υποχώρησε περαιτέρω, υποδεικνύοντας ότι η ικανότητα απορρόφησης της απασχόλησης του κλάδου σημείωσε ελαφρά εξασθένιση».
«Οι δείκτες τιμών που χρεώνουν οι άροχοι υπηρεσιών και το κόστος εισροών αυξήθηκαν», υπογράμμισε ο Zhengsheng Zhong, ο οποίος καταλήγει λέγοντας ότι «ο δείκτης για τις επιχειρηματικές προσδοκίες αυξήθηκες, αντανακλώντας την εμπιστοσύνη των παρόχων υπηρεσιών στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης τους στις προοπτικές τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης