Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Κόντρα στις προβλέψεις....η Blackstone: Οι αγορές μετοχών το 2019 θα ανακάμψουν έως +15% - Η FED θα παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων

tags :
Κόντρα στις προβλέψεις....η Blackstone: Οι αγορές μετοχών το 2019 θα ανακάμψουν έως +15% - Η FED θα παγώσει τις αυξήσεις επιτοκίων
Η εξασθενημένη παγκόσμια οικονομία ενθαρρύνει το Federal Reserve να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του 2019.
Οι αγορές μετοχών το 2019 θα ανακάμψουν έως +15% αναφέρει ο Αντιπρόεδρος του Blackstone και ο πρώην Chief Economist της Morgan Stanley, Byron Wien.
Κάθε χρόνο τα τελευταία 34 χρόνια αρχές Ιανουαρίου κάθε έτους παρουσιάζει μια λίστα 10 εκπλήξεων για την χρονιά που ξεκινάει.
Μετά το 2017, ο Byron Wien τα πήγε καλύτερα το 2018, προβλέποντας με ακρίβεια ότι η αμερικανική ανάπτυξη θα βελτιωνόταν, η Fed θα αύξανε τέσσερις φορές τα επιτόκια και η Βόρεια Κορέα θα συμφωνούσε να αναστείλει το πρόγραμμα πυρηνικών όπλων.
Προέβλεπε επίσης ότι ο S&P 500 θα διόρθωνε 10% προτού ανακάμψει στις 3.000 μονάδες και ότι οι τιμές του πετρελαίου θα φθάσουν τα 80 δολάρια το βαρέλι -
Οι λιγότερο επιτυχημένες προβλέψεις για το 2018 του Wien περιλάμβαναν νίκη του Jeremy Corbyn και του Εργατικού κόμματος  στην εξουσία στο Ηνωμένο Βασίλειο και ότι οι Ρεπουμπλικανοί θα χάσουν τον έλεγχο και των δύο Σωμάτων του Κογκρέσου.
Οι περισσότερες από τις προβλέψεις του για το 2019 επικεντρώνονται στην άνοδο των αμερικανικών μετοχών, κατά 15% μέχρι το τέλος του 2019 και ότι η αμερικανική οικονομία θα αποφύγει μια ύφεση καθώς η Federal Reserve η οποία θα παγώσει τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Το δολάριο θα σταθεροποιηθεί, ενώ ο χρυσός θα πέσει στα $ 1.000 / ουγκιά.
Επίσης προβλέπει δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit και κρίση στην προεδρεία Trump στις ΗΠΑ.
-Η εξασθενημένη παγκόσμια οικονομία ενθαρρύνει το Federal Reserve να διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του 2019.
-Ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός και η απόδοση του 10ετούς δημόσιου ταμείου παραμένει κάτω από 3,5%.
Η καμπύλη αποδόσεων παραμένει θετική.
-Εν μέρει λόγω της μη περαιτέρω αύξησης των επιτοκίων από την Federal Reserve και των ελκυστικότερων αποτιμήσεων λόγω της μείωσης της αγοράς στα τέλη του 2018, το S & P 500 κερδίζει 15% σε ετήσια βάση.
Θα υπάρξουν αναλαμπές και διορθώσεις στην Wall αλλά και στα εταιρικά κέρδη
-Οι παραδοσιακοί οδηγοί της αύξησης του ΑΕΠ, των κεφαλαιουχικών δαπανών και της στέγασης, σημειώνουν μόνο μέτρια κέρδη το 2019.
Μια ύφεση πριν το 2021 φαίνεται απίθανη στις ΗΠΑ.
- Ο χρυσός πέφτει στα $ 1.000, καθώς οι μετοχικές αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες και αλλού βελτιώνονται.
-Οι προοπτικές κερδοφορίας για τις αναδυόμενες αγορές αυξάνονται και το ενδιαφέρον των επενδυτών εντείνεται επειδή ο λόγος των κερδών των τιμών είναι ελκυστικός σε σύγκριση με τις ανεπτυγμένες αγορές και τα ιστορικά επίπεδα.
Η συνεχής επέκταση της μεσαίας τάξης στις αναδυόμενες αγορές παρέχει στους καταναλωτές ώθηση στην αγορά για αύξηση των κερδών.
Η Κίνα και η Σαγκάη ανακάμπτουν.
Η αγορά μετοχών της Βραζιλίας ανακάμπτει υπό την νέα συντηρητική ηγεσία της χώρας.
-29 Μαρτίου 2019 δεν υπάρχει συμφωνία Brexit.
-Το δολάριο σταθεροποιείται στα επίπεδα του τέλους του έτους 2018 και παραμένει εκεί καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους.
-Το Κογκρέσο, ωστόσο, με δημοκρατική πλειοψηφία, εναντιώνεται  ιδίως όσον αφορά την εμπορική πολιτική.
Ανακοινώνεται ένα ομοσπονδιακό πρόγραμμα υποδομών που θα εφαρμοστεί το 2020.
-Οι μετοχές νέας τεχνολογίας θα ανακάμψουν εκ νέου.

Οι λιγότερο πιθανές προβλέψεις

-Οι γεωπολιτικές τάσεις αυξάνονται.
Το Ιράν εξακολουθεί να αποσταθεροποιεί τη Μέση Ανατολή και ο Kim Jong Un δεν ανταποκρίνεται στις υποσχέσεις του για την αποπυρηνικοποίηση της Βόρειας Κορέας.
Ο υπουργός Εξωτερικών Pompeo και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Μπόλτον δηλώνουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να προβούν σε προληπτικές ενέργειες.
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες σταματούν όλους τους πολέμους καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές για το 2020.
- Σε απόγνωση, η Κίνα συμμετέχει σε φιλόδοξα προγράμματα υποδομών για να ενισχύσει την οικονομία της.
Η Κίνα αναπτύσσεται με 6,5% αλλά το αυξημένο χρέος προκαλεί ανησυχία σε όλο τον κόσμο και έχει αρνητικό αντίκτυπο.
-Η Κίνα ανακοινώνει ότι «θέλουμε να είμαστε οι παγκόσμιοι ηγέτες στο ελεύθερο εμπόριο».
Στέλνει απεσταλμένους σε όλο τον κόσμο για να διαπραγματευτούν καλύτερους όρους διμερούς εμπορίου προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειες από τους δασμούς των ΗΠΑ.
-Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναγκάζεται να ενεργοποιήσει την ποσοτική χαλάρωση ως απάντηση σε μια ορμητική Ιταλία, μια αποδυναμωμένη Γερμανία και το Brexit.
Προσεγγίζοντας τις προσδοκίες ότι το Brexit θα φέρει την υπόλοιπη Ευρώπη πιο κοντά, η Ιταλία αντιλαμβάνεται ότι μπορεί να σπάσει όλους τους φορολογικούς κανόνες χωρίς φόβο ότι θα τιμωρηθεί από την ΕΕ
Ως αποτέλεσμα, η ιταλική οικονομία εισέρχεται σε ύφεση, το χρέος εξαπλώνεται και η ΕΚΤ αναγκάζεται να παρέμβει δυναμικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης