Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Η Apple κινδυνεύει να καταλήξει σαν τη… Nokia

Goldman Sachs: Η Apple κινδυνεύει να καταλήξει σαν τη… Nokia
Με τη Nokia συγκρίνει την Apple η Goldman Sachs
Η Apple κινδυνεύει να καταλήξει σαν την φινλανδική Nokia, αναφέρει σε έκθεσή της η Goldman Sachs, εν μέσω ισχυρών πιέσεων για τη μετοχή του αμερικανικού κολοσσού στη Wall Street, απόρροια της υποβάθμισης των εκτιμήσεων για το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Αν και τα μεγέθη των δύο εταιρειών δεν συγκρίνονται, το κοινό σημείο εντοπίζεται στο ότι η Nokia έπεσε «θύμα» της ίδιας της της επιτυχίας πριν από περίπου μία δεκαετία, όταν μέχρι τότε ήταν πρωτοπόρος.
Η Nokia, η οποία αρχίζει σταδιακά να ανασταίνεται από τις στάχτες της, δέχθηκε τη χαριστική βολή όταν «κατέκτησαν» την αγορά τα smartphones.
Σε ό,τι αφορά στην Apple, η αμερικανική τράπεζα αναμένει περαιτέρω επί τα βελτίω αναθεωρήσεις των προβλέψεων για το 2019, καθώς οι πωλήσεις της «ναυαρχίδας» iPhone θα επιβραδυνθούν σημαντικά παγκοσμίως, εν μέσω χαμηλότερης ζήτησης στις αναδυόμενες οικονομίες και ειδικά στην Κίνα.
Η Goldman περιέκοψε δραστικά την τιμή-στόχο 12μήνου για τη μετοχή της Apple, από τα 182 στα 140 δολάρια, υποβαθμίζοντας κατά 6% την εκτίμηση για το συνολικά έσοδα του 2019, στα 253 δισεκ. δολάρια (ένα ποσό διόλου ευκαταφρόνητο).
Σε ό,τι αφορά στα κέρδη ανά μετοχή (EPS), αναθεωρήθηκαν (κατά -10%) στα 11,66 δολάρια, επισημαίνεται.
H Apple προχώρησε χθες σε επί τα χείρω αναθεώρηση της πρόβλεψής της για τα έσοδα του πρώτου τριμήνου, αναμένοντας πλέον 84 δισ. δολ., έναντι της προηγούμενης εκτίμησής της για έσοδα 89 - 93 δισ. δολάρια.
Η μετοχή καταρρέει κατά 8,3% στις 18:45, στα 144,8 δολάρια, με τη χρηματιστηριακή αξία να ανέρχεται σε 749,4 δισεκ. δολάρια, όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο ξεπέρασε το ορόσημο του ενός (1) τρισεκ. δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης