Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο - «Άλμα» 2,5% στα 46,54 δολ. ανά βαρέλι

Σε υψηλό 2 εβδομάδων το πετρέλαιο - «Άλμα» 2,5% στα 46,54 δολ. ανά βαρέλι
Η τιμή του αργού (WTI) σημείωσε άνοδο 1,13 δολ. ή 2,5% στα 46,54 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου 2018
Με ισχυρή άνοδο έκλεισε σήμερα (2/1/2019) το πετρέλαιο, με το αργό να ανέρχεται μάλιστα σε υψηλό δύο εβδομάδων.
Οι τιμές του πετρελαίου κατέγραφαν από νωρίς απώλειες άνω του 1 δολαρίου, εν μέσω της αύξησης της παραγωγής από μεγάλους πετρελαιοπαραγωγούς, αλλά και των ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας που ενέτειναν ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε 19 μήνες, εντείνοντας τις ανησυχίες για μια οικονομική επιβράδυνση κατά το τρέχον έτος.
Ωστόσο, το απόγευμα κατάφεραν να γυρίσουν σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας μάλιστα προς στιγμήν «άλμα» άνω του 5%.
Η τιμή του αμερικανικού αργού (WTI) παραδόσεως Φεβρουαρίου σημείωσε άνοδο 1,13 δολ. ή 2,5% στα 46,54 δολ. ανά βαρέλι -το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Δεκεμβρίου 2018- ανακάμπτοντας από το ενδοσυνεδριακό χαμηλό των 44,4 δολ.
Την ίδια ώρα, η τιμή του Brent ενισχυόταν κατά 2,1% στα 54,9 δολ. ανά βαρέλι, έχοντας νωρίτερα υποχωρήσει στα 52,5 δολ.
Ενώ δεν υπήρξε κάποιος άμεσος καταλύτης για αυτήν την εκπληκτική ανάκαμψη των τιμών - ορισμένοι επικαλούνται τη μείωση των εξαγωγών της Σαουδικής Αραβίας κατά μισό εκατομμύριο βαρέλια, στα 7,25 εκατ. βαρέλια την ημέρα, χάρη στις χαμηλότερες ροές προς τις ΗΠΑ και την Κίνα.
Πάντως, η «εκτίναξη» των τιμών του πετρελαίου βοήθησε στον μετριασμό των πιέσεων στη Wall Street.
Οι ανησυχίες, ωστόσο, παραμένουν, εν μέσω της αύξησης της παραγωγής και της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης, που θα μπορούσε να πλήξει τη ζήτηση για τον «μαύρο χρυσό».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης