Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο 2018 ο χρυσός - Κέρδη 0,2% στα 1.284,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο 2018 ο χρυσός - Κέρδη 0,2% στα 1.284,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με κέρδη 2,80 δολ. ή 0,2%, στα 1.284,10 δολ. ανά ουγγιά
Με κέρδη ολοκλήρωσε την πρώτη συνεδρίαση του 2019 ο χρυσός, ανερχόμενος μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Ιουνίου 2018, παρά την άνοδο του δολαρίου.
Ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο προσέφερε η μεταβλητότητα που καταγράφεται εκ νέου στις αγορές μετοχών, που στρέφει τους επενδυτές προς τα πιο ασφαλή καταφύγια.
Ορισμένα απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας έπληξαν την παγκόσμια επενδυτική όρεξη για ανάληψη ρίσκου.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι η μεταποιητική δραστηριότητα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου συρρικνώθηκε για πρώτη φορά σε 19 μήνες, εντείνοντας τις ανησυχίες για μια οικονομική επιβράδυνση κατά το τρέχον έτος.
Οι επενδυτές παραμένουν, ωστόσο, επιφυλακτικοί εν μέσω των επίμονων ανησυχιών γύρω από το παγκόσμιο εμπόριο.
Δημοσίευμα των «The New York Times» ανέφεραν ότι ο Αμερικανός εκπρόσωπος Εμπορίου, Robert Lighthizer, έχει πει σε συνεργάτες του ότι θέλει να εμποδίσει τον πρόεδρο Donald Trump από το να δεχτεί «κενές υποσχέσεις» από την Κίνα στο εμπορικό «μέτωπο».
Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι ο Lighthizer έχει προειδοποιήσει τον Trump ότι ενδέχεται να χρειαστούν πρόσθετοι δασμοί προκειμένου να εξασφαλίσουν σημαντικές παραχωρήσεις από τους Κινέζους.
Από την πλευρά του, ο Trump εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος σχετικά τις εν εξελίξει εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, αναφέροντας σε δημοσιογράφους πως προχωρούν πολύ καλά.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με κέρδη 2,80 δολ. ή 0,2%, στα 1.284,10 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 14 Ιουνίου 2018.
Το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε απώλειες 2,1% στο σύνολο του 2018, ωστόσο ενισχύθηκε κατά 4,7% τον Δεκέμβριο και κατέγραψε «άλμα» 7,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2018, εν μέσω της έντονης μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών.
«Το 2019 ξεκινάει ήδη με μεταβλητότητα και αναμένουμε να συνεχιστεί και να εμβαθύνει η πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα του 2018, κάτι που θα προσφέρει στήριξη στον χρυσό», δήλωσε ο Mark O'Byrne, επικεφαλής έρευνας στην GoldCore.
«Είμαστε θετικοί στον χρυσό τον Ιανουάριο και το 2019, καθώς το φόντο της αγοράς δείχνει πολύ υποστηρικτικό», πρόσθεσε.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης