Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μία ομάδα βουλευτών της ΝΔ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών;

tags :
Είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, μία ομάδα βουλευτών της ΝΔ να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών;
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και κυρίως με την ανοχή των ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τη Συμφωνία, αναζητώντας το «μαγικό» αριθμό των 151  βουλευτών
Η Συμφωνία των Πρεσπών θα αποτελέσει την πιο σκληρή δοκιμασία  για το πολιτικό σύστημα της χώρας, το οποίο να σημειωθεί έχει συνηθίσει να …κλωτσάει το τενεκεδάκι  ποιο κάτω.
Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και κυρίως με την ανοχή των ΑΝΕΛ θα φέρει στη Βουλή τη Συμφωνία, αναζητώντας το «μαγικό» αριθμό των 151  βουλευτών.
Το πρόβλημα της μετονομασίας της πΓΔΜ σε Βόρεια Μακεδονία δεν αποτελεί επι της ουσίας μια ιστορική λύση αλλά προσπάθεια να κλείσει ένα θέμα στα βόρεια σύνορα μας , διατηρώντας έτσι σε απόσταση μελλοντικά σενάρια για αλλαγή συνόρων στην κοντινή και ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Όμως η ελληνική κοινωνία και κυρίως οι πολίτες της Μακεδονίας με βάση τις δημοσκοπήσεις, 6 στους 10 δεν θέλουν τη Συμφωνία  των Πρεσπών.
Ο διεθνής παράγοντας με κυρίαρχο ρόλο αυτόν των ΗΠΑ, επιθυμεί διακαώς την υλοποίηση της συμφωνίας όπως και ο σκληρός πυρήνας της  Ευρώπης.
Το ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελας Μέρκελ στην Αθήνα σε δύο εβδομάδες είναι προφανές ότι δεν φέρνει μήνυμα από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν αλλά θέλει να βεβαιωθεί  ότι το πολιτικό σύστημα της χώρας θα παραμένει στο πλευρό των παραδοσιακών της συμμάχων.
Είναι  γνωστή και ηχεί  ακόμη στα αυτιά των Ελλήνων η φράση του Εθνάρχη Κ. Καραμανλή «Ανήκομεν εις την Δύση».
Η ακριβής φράση στη Βουλή των Ελλήνων  ήταν «η Ελλάς πολιτικά, αμυντικά, οικονομικά, ανήκει εις την Δύση.
Το βίντεο είναι αναρτημένο στο YouTude με τον εκλιπόντα να εξηγεί ότι θέλει να προστατεύσει τη χώρα από τους ανεύθυνους δημαγωγούς, αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, μετέπειτα πρωθυπουργό της χώρας.
Λοιπόν τι θα πράξουν στο τέλος οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, θα ξεχάσουν τη στρατηγική θέση του ιδρυτή του κόμματος, θα  αναλάβουν τον ρόλο του δημαγωγού για να κερδίσουν τις επόμενες εθνικές εκλογές και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν  τα  ιερά και όσια της χώρας και του κόμματος; 
Μήπως η ανασφάλεια και ο πολιτικός φόβος της επόμενης ημέρας για το ίδιο το κόμμα  της Νέας  Δημοκρατίας, τελικά προσφέρει χείρα βοήθειας στη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κατανοήσει ότι δεν φθάνουν  τα κουκιά της ψηφοφορίας;
Στον χρόνο ψήφισής της Συμφωνίας από τη Βουλή των Ελλήνων μπορούν να  βρεθούν δύο οι και περισσότεροι βουλευτές της ΝΔ που θα στηρίξουν στην πράξη τη Συμφωνία έτσι ώστε να κλείσει το «κακό» παρελθόν με την πΓΔΜ,  αναλαμβάνοντας την ευθύνη της πολιτικής τους πράξης.
Πρόκειται για σενάριο επιστημονικής φαντασίας;
Ποια  θα είναι η πολιτική με τους παραδοσιακούς συμμάχους της χώρας στο ενδεχόμενο η ΝΔ  έρθει στην εξουσία και ο Κυριάκος  Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός;
Ποιος θα το κρατήσει Μανιάτικο στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και αυριανό πρωθυπουργό όταν τα σχέδια των συμμάχων θα έχουν υλοποιηθεί από τον νυν πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα;
Εν κατακλείδι η Νέα Δημοκρατία θέλει να αποφύγει το αγκάθι του Σκοπιανού και την ίδια στιγμή να εισπράξει τη δυσφορία  των πολιτών στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Όμως η ρήση του Αβραάμ Λίνκολν τα λέει σχεδόν όλα  «Τα καλά ίσως έρθουν σ’ αυτούς που περιμένουν, αλλά μόνο όσα περισσέψουν απ’ αυτούς που βιάζονται».

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης