Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση 2,1% για τον χρυσό το 2018 - Άνοδος 4,7% τον Δεκέμβριο, στα 1.281,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Πτώση 2,1% για τον χρυσό το 2018 - Άνοδος 4,7% τον Δεκέμβριο, στα 1.281,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε με απώλειες 1,70 δολ. ή 0,1%, στα 1.281,30 δολ. ανά ουγγιά
Με οριακή πτώση έκλεισε σήμερα (31/12/2018) -στην τελευταία συνεδρίαση του 2018- ο χρυσός, ενώ σημείωσε απώλειες 2,1% στο σύνολο του έτους.
Ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 4,7% τον Δεκέμβριο και κατέγραψε «άλμα» 7,3% στο τρίτο τρίμηνο του 2018, καθώς η έντονη μεταβλητότητα των τελευταίων εβδομάδων στις αγορές μετοχών έστρεψε τους επενδυτές στα πιο ασφαλή καταφύγια.
Σήμερα, οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν άνοδο, εν μέσω της αισιοδοξίας γύρω από το εμπόριο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, δήλωσε κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου ότι είχε μια «πολύ καλή τηλεφωνική επικοινωνία» με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping, ενώ ανέφερε ότι έχει επιτευχθεί «μεγάλη πρόοδος» στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών.
Πάντως, οι σημερινές απώλειες του χρυσού παρέμειναν περιορισμένες, λόγω της αποδυνάμωσης του δολαρίου.
Δημοσίευμα της «Wall Street Journal» ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδεχομένως να εμφανίζεται υπερβολικά αισιόδοξος.
Η «Wall Street Journal» ανέφερε ακόμη ότι οι ΗΠΑ αναζητούν περισσότερες λεπτομέρειες από την Κίνα, όσον αφορά τις εμπορικές της προτάσεις, ευελπιστώντας οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 1,70 δολ. ή 0,1%, στα 1.281,30 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,2 μονάδες.
Ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει απώλειες άνω του 1% για τον Δεκέμβριο, ωστόσο στο σύνολο του 2018 σημειώνει κέρδη 4,5%.
Ενόψει του νέου έτους, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το αμερικανικό Κογκρέσο θα συναντηθεί ξανά στις 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της μερικής αναστολής λειτουργίας των αμερικανικών υπηρεσιών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης