Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,13% και τα 1.284,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Ανοδικά κινείται ο χρυσός εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων - Στο +0,13% και τα 1.284,65 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου παραμένει στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών
Ανοδικά κινείται κατά την τελευταία μέρα του έτους ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών, εν μέσω αποκλιμάκωσης των εμπορικών εντάσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,13% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.284,65 δολ. ανά ουγγιά, ενώ σε περίπτωση που διατηρηθεί η άνοδος καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, το πολύτιμο μέταλλο θα έχει καταγράψει άνοδο για δέκατη φορά κατά τις τελευταίες έντεκα συνεδριάσεις.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,08% στις 95,88 μονάδες, παραμένοντας κοντά στις 95,74 μονάδες στις οποίες βρέθηκε την περασμένη Παρασκευή (28/12) και οι οποίες αποτελούν το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.
Χθες (30/12) δημοσίευμα της Wall Street Journal ανέφερε ότι οι ΗΠΑ αναζητούν περισσότερες λεπτομέρεις από την Κίνα, όσον αφορά τις εμπορικές της προτάσεις, ευελπιστώντας οι δύο πλευρές να προχωρήσουν σε συμφωνία πριν από την 1η Μαρτίου.
Παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump δήλωσε πρόσφατα ότι έχει επιτευχθεί «μεγάλη πρόοδος» στις συνομιλίες, η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδεχομένως να εμφανίζεται υπερβολικά αισιόδοξος.
Ενόψει του νέου έτους, οι επενδυτές θα συνεχίσουν να διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους στις εμπορικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, ενώ το αμερικανικό Κοκγρέσο θα συναντηθεί ξανά στις 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να συζητήσει το θέμα της μερικής αναστολής λειτουργίας των αμερικανικών υπηρεσιών.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 ενισχύεται κατά +0,47% στα 15,50 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Απριλίου 2019 καταγράφει άνδοο της τάξεως του +0,39% στις 799,50 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης