Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +1,52% και τα 54,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο μετά τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας - Στο +1,52% και τα 54,02 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 45,90 δολ. ανά βαρέλι
Άνοδο καταγράφει το πετρέλαιο κατά την τελευταία μέρα του έτους, μετά τις απώλειες που σημείωσε την περασμένη εβδομάδα, παραμένοντας σε τροχιά ώστε να καταγράψει την πρώτη ετήσια πτώση των τελευταίων τριών ετών.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,52% στα 54,02 δολ. ανά βαρέλι, ενώ η ετήσια πτώση του διαμορφώνεται πλέον στο -20%.
Παράλληλα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό ενισχύεται κατά +1,26% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 45,90 δολ. ανά βαρέλι, ενώ για το σύνολο του έτους υποχώρησε κατά -24%.
«Οι επενδυτές αναζητούν ευκαιρίες σε μία μη ρευστοποιήσιμη αγορά», σχολιάζει ο επικεφαλής επενδύσεων της Probis Securities, Jonathan Barratt, προσθέτοντας ότι «εάν ο Trump καταφέρει να αντιμετωπίσει τα εμπορικά ζητήματα με την Κίνα, αναμένεται αύξηση στην οικονομική ζήτηση».
Οι τρέχουσες καθοδικές πιέσεις προς τις τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να μειωθούν από τον Ιανουάριο, όταν και τεθούν σε εφαρμογή οι περικοπές παραγωγής του ΟΠΕΚ, σύμφωνα με τους αναλυτές.
Νωρίτερα εντός του μήνα, ο ΟΠΕΚ μαζί με τους συμμάχους του, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας, συμφώνησαν σε μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ώστε να περιορίσουν την υπερπρόσφορά στο πετρέλαιο και να ενισχύσουν τις τιμές.
Από την πλευρά του, ο διευθυντής της εταιρείας παραχοής συμβουλών στον τομέα της ενέργειας Trifecta, Sukrit Vijayakar, σχολίασε ότι «η Κίνα εξακολουθεί να έιναι το καλύτερο στοίχημα για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», για προσθέσει εν συνεχεία ότι «οτιδήποτε προκαλεί σοβαρή σύσφιγξη στην Κίνα θα βλάψει αναπόφευκτα την παγκόσμια ανάπτυξη και ως εκ τούτου την κατανάλωση πετρελαίου».
Αναφορικά με τις χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, ο κ. Vijayakar τόνισε ότι η ομάδα των παραγωγών «μπορεί να περιορίσουν την παροχή περισσότερο απ΄ ότι είναι εύλογο, ώστε να δουν εάν μπορούν να πραγματοποιήσουν ένα ράλι παρόμοιο με αυτό του Σεπτεμβρίου-Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης