Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Με αυτούς τους πυραύλους αντικαθιστά η Ρωσία τους S - 300

Με αυτούς τους πυραύλους αντικαθιστά η Ρωσία τους S - 300
Επίσης ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει τα συστήματα Pantsir-S και S-400 το 2018 στην Κριμαία
Το μοντέλο S-350 Vityaz, της νέας γενιάς αντιαεροπορικών πυραύλων μικρής και μέσης εμβέλειας θα αναπτύξει η Ρωσία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας.
Πρόκειται επί της ουσίας για μία κίνηση αντικατάστασης του παλαιότερου συστήματος  S-300.
Το Vityaz (Ιππότης) είναι ένα σύστημα πυραύλων μικρού-μεσαίου βεληνεκούς που αναπτύχθηκε από την Almaz-Antey Air and Space Defece Corporation.
Τον περασμένο Μάρτιο το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο αμυντικός προϋπολογισμός της Ρωσίας θα περιοριστεί σε λιγότερο από το 3% του ΑΕΠ της χώρας μέσα στην επόμενη πενταετία.
Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η δοκιμή του νέου υπερηχητικού πυραυλικού συστήματος Avangard, ικανού να οπλισθεί με πυρηνικές ή συμβατικές κεφαλές.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε επίσης ότι ο ρωσικός στρατός έχει αναπτύξει τα συστήματα Pantsir-S και S-400 το 2018 στην Κριμαία, η οποία προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
Τα εν λόγω πυραυλικά συστήματα αναπτύχθηκαν επίσης στην περιοχή της Αρκτικής, το Kaliningrad στη Βαλτική και το Khabarovsk στην Άπω Ανατολή.
Η Ρωσία τα τελευταία χρόνια έχει ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στο εξωτερικό ενώ η Ουκρανία έχει συνάψει στρατιωτικούς δεσμούς με τη δύση.    
Σε μια διαμάχη για ένα ξεχωριστό σύστημα πυραύλων μεγαλύτερης εμβέλειας, η Ουάσινγκτον απειλεί να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τα πυρηνικά INF του 1987, υποστηρίζοντας ότι ένας νέος ρωσικός πύραυλος, ο Novator 9M729 (ονομάζεται SSC-8 από το ΝΑΤΟ), παραβιάζει τα συμφωνηθέντα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης