Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Καταιγίδες, χιόνια και ισχυροί άνεμοι τις επόμενες ημέρες
Που και πότε θα εκδηλωθούν χιονοπτώσεις
Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 31/12 μέχρι και το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, Τρίτη 1/1/2019.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο, αλλά και οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, παραμονή Πρωτοχρονιάς, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις αρχικά στα ηπειρωτικά ορεινά που βαθμιαία θα επηρεάσουν και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Δυτικής - Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και τα βορειότερα τμήματα της Στερεάς, και περιοχές της Εύβοιας, της Πελοποννήσου.
Οι χιονοπτώσεις θα ενταθούν μέσα στη νύχτα στην κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, αλλά και στα ημιορεινά της Αττικής (ενδεικτικό υψόμετρο 500 μέτρα).
Παράλληλα, ισχυροί θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι που τα φτάσουν μέχρι και τα 9 μποφόρ θα επικρατήσουν από το βράδυ της Δευτέρας 31/12 στο βόρειο Αιγαίο.
Την Τρίτη 1/1, ανήμερα Πρωτοχρονιάς, οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας και των νησιών του βόρειου Αιγαίου, αλλά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Δυτικής - Κεντρικής Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας και της Πελοποννήσου, ενώ θα σταματήσουν τις βραδινές ώρες στα δυτικά και βόρεια και στη συνέχεια θα εξασθενήσουν στις λοιπές περιοχές.
Επιπλέον, την Πρωτοχρονιά θα υπάρχουν θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι που θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο, που όμως θα εξασθενήσουν από τη νύχτα, ενώ παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης