Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Μόσχα ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά την κατάληψη της πόλης Μάνμπιτζ από τα στρατεύματα του Assad

Στη Μόσχα ο Τούρκος ΥΠΕΞ μετά την κατάληψη της πόλης Μάνμπιτζ από τα στρατεύματα του Assad
Ο συριακός στρατός μπήκε στη Μάνμπιτζ, μετά την έκκληση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης μετά τις επιθέσεις τούρκων στρατιωτών 
Στη Μόσχα μεταβαίνει σήμερα (29/12) ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών M. Cavusoglu για συνομιλίες με το ρώσο ομόλογό του S. Lavrov με επίκεντρο τις εξελίξεις στη Συρία και την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.
Τον Τούρκο ΥΠΕΞ θα συνοδεύουν ο τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Hakan Finda και ο εκπρόσωπος του προέδρου Erdogan, Ibrahim Kalin, σε μια προσπάθεια Τουρκία και Ρωσία να βρουν δίοδο επικοινωνίας για το Συριακό.
Είχε προηγηθεί η επιβεβαίωση του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Dmitri Peskov ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία.
Την Παρασκευή, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι μπήκε στη Μάνμπιτζ, μετά την έκκληση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης αυτής η Δαμασκός, εν μέσω των απειλών της Τουρκίας ότι θα εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή. Όταν του τέθηκε η ερώτηση αν επιβεβαιώνει αυτήν την πληροφορία, ο Pescov απάντησε λακωνικά: «Ναι».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης