Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε Τουρκία και Ισραήλ μεταβαίνει τον Ιανουάριο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Trump - Στο επίκεντρο η Συρία

Σε Τουρκία και Ισραήλ μεταβαίνει τον Ιανουάριο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Trump - Στο επίκεντρο η Συρία
Η επίσκεψη έρχεται μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την αραβική χώρα
Την Τουρκία και το Ισραήλ πρόκειται να επισκεφθεί τον Ιανουάριο ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, John Bolton με αντικείμενο τη Συρία μετά την απόφαση του αμερικανού προέδρου να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την αραβική χώρα.
Η απόφαση αυτή του Αμερικανού προέδρου έγινε ευνοϊκά δεκτή από την Άγκυρα, αλλά έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ισραήλ, στενό σύμμαχο των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Θα συζητήσουμε τις συνεχείς προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζουν οι σύμμαχοι και οι εταίροι μας στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της επόμενης φάσης του πολέμου κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αρχίσει να επαναπατρίζουν στρατεύματα από τη Συρία» ανέφερε με tweet του ο Bolton.
Η Ουάσινγκτον υπερασπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα το δικαίωμα του Ισραήλ να πραγματοποιεί επιδρομές στη Συρία, οι οποίες κατά το εβραϊκό κράτος στρέφονται εναντίον των ιρανικών δυνάμεων και της σιιτικής ένοπλης οργάνωσης του Λιβάνου Χεζμπολάχ.
Την Τετάρτη η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ για «κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας» της Συρίας, η οποία, σύμφωνα με τη Δαμασκό και τη Μόσχα, αποτέλεσε την προηγούμενη μέρα στόχο αεροπορικών επιδρομών από ισραηλινές δυνάμεις.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, θα συναντηθεί με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, B. Netanyahu την επόμενη εβδομάδα, στη Βραζιλία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης