Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Attica Συμμετοχών: Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή ομολογιακού δανείου της Blue Star Ferries

Attica Συμμετοχών: Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή ομολογιακού δανείου της Blue Star Ferries
Την ολοκλήρωση της οικειοθελούς προπληρωμής ομολογιακού δανείου της θυγατρική της Blue Star Ferries ανακοίνωσε η Attica Συμμετοχών
Την ολοκλήρωση της οικειοθελούς προπληρωμής ομολογιακού δανείου της θυγατρική της Blue Star Ferries ανακοίνωσε σήμερα (28/12/2018) η Attica Συμμετοχών.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Attica Α.Ε. Συμμετοχών (η «Εταιρία») ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή στην Fortress Investment Group του ομολογιακού δανείου που εξέδωσε στις 5.8.2014 η θυγατρική της εταιρία Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε. (η «Blue Star»), έναντι ποσού Ευρώ 105,4 εκατ.
Ειδικότερα:
α) Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή του κοινού ομολογιακού δανείου (Σειρά Α), έκδοσης της θυγατρικής Blue Star έναντι ποσού Ευρώ 18,4 εκατ.,
β) Ολοκληρώθηκε η οικειοθελής προπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου (Σειρά Β), έκδοσης της θυγατρικής Blue Star έναντι ποσού Ευρώ 87,0 εκατ. ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή του σε μετοχές της Εταιρίας, σύμφωνα με την απόφαση της από 28.12.2018 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.
Η προπληρωμή του ανωτέρω ομολογιακού δανείου πραγματοποιήθηκε με την ανάληψη νέου δανεισμού που έλαβε ο Όμιλος Attica.
Νωρίτερα, με ξεχωριστή της ανακοίνωση, η εταιρεία ενημέρωνε ότι σήμερα (28/12) πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρίας με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, μετόχων εκπροσωπούντων 171.503.391 μετοχές, ήτοι ποσοστό 79,47% επί συνόλου 215.805.843 κοινών ονομαστικών μετοχών.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομοφώνως την οικειοθελή προπληρωμή του ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου έκδοσης της θυγατρικής «Blue Star Ferries Ναυτιλιακή Α.Ε.» έναντι ποσού Ευρώ 87,0 εκατ. ώστε να μη λάβει χώρα η μετατροπή του σε μετοχές της Εταιρίας.
Η προπληρωμή του ομολογιακού δανείου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί με δανεισμό από τραπεζικό ίδρυμα και προς τούτο εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να συμφωνήσει τους επιμέρους όρους αυτού.
Συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 171.503.391, ήτοι ποσοστό 79,47% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Ψήφισαν: Υπέρ 171.503.391 (100% των παρευρισκομένων).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης