Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διεθνής Τύπος: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας

Διεθνής Τύπος: Ανοχύρωτη πόλη η Αθήνα απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας
Ανοχύρωτη η Αθήνα απέναντι στην τρομοκρατία
Η Αθήνα είναι μία πόλη ανοχύρωτης προς την απειλή της τρομοκρατίας, σχολιάζουν διεθνή μέσα ενημέρωσης, με αφορμή τη χθεσινή (28/12) έκρηξη βόμβας έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι.
«Φόβος για μπαράζ τρομοκρατικών χτυπημάτων μετά τις εκρήξεις στην Αθήνα», τιτλοφορείται το άρθρο της Der Standard.
Η αυστριακή εφημερίδα επισημαίνει ότι «ήταν η τρίτη απόπειρα από τα μέσα Νοεμβρίου να μπουν στο σταυρόνημα συντηρητικοί και κρατικοί οργανισμοί».
Η Washington Post σημειώνει ότι αυτή τη φορά δεν υπήρξε προειδοποίηση για την έκρηξη έξω από το Ναό του Αγίου Διονυσίου στην καρδιά της Αθήνας κι ότι οι ελληνικές Αρχές ήταν ήδη σε συναγερμό μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις 17ης Δεκεμβρίου στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
Τονίζει ότι ακροαριστερές και αναρχικές ομάδες έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια επιθέσεις στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων.
Η γαλλική Le Figaro υπογραμμίζει με τη σειρά της ότι οι υποψίες των Αρχών στρέφονται σε ακροαριστερά ή αναρχικά κινήματα:
«Οι επιθέσεις κατά δημόσιων θεσμών, ραδιοτηλεοπτικών μέσων, τραπεζών ή διπλωματικών αντιπροσωπειών είναι συχνές εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και αποδίδονται σε τέτοια κινήματα».
Επιπλέον το γερμανικό Stern και η ιταλική La Stampa υπενθυμίζουν ότι ουδείς ανέλαβε μέχρι στιγμής την ευθύνη για την έκρηξη στο Κολωνάκι και την επίθεση στο ΣΚΑΪ επισημαίνοντας ότι τέτοια χτυπήματα αποδίδονται σε ακροαριστερές ή αναρχικές ομάδες, που επιλέγουν συχνά την περίοδο των εορτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης