Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει κοντά σε υψηλά 6 μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,37% και τα 1.274,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει κοντά σε υψηλά 6 μηνών ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,37% και τα 1.274,50 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε σε νέα υψηλά έξι μηνών
Ανοδικά κινείται σήμερα Πέμπτη (27/12) ο χρυσός, μετά τις πιέσεις που δέχθηκε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση από το ράλι στη Wall Street, το οποίο απομάκρυνε τους επενδυτές από το «ασφαλές καταφύγιο» του πολύτιμου μετάλλου.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.274,50 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί την έβδομη άνοδο των τελευταίων οκτώ ημερών.
Μάλιστα, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο άγγιξε ακόμα και τα 1.282,30 δολ. ανά ουγγιά, τα οποία αποτελούν την υψηλότερη τιμή από τον Ιούνιο, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ξεπέρασε το όριο των 1.280 δολ. ανά ουγγιά.
Ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, η πορεία του οποίου είναι συχνά αντιστρόφως ανάλογη σε σύγκριση με αυτή του χρυσού, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,28% στις 96,31 μονάδες.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, ο χρυσός διατήρησε το χαρακτηριστικό του ασφαλούς επενδυτικού καταφυγίου, καθώς ορισμένα από τα προβλήματα στο εσωτερικό των ΗΠΑ δείχνουν πιο ανησυχητικά σε σχέση με τα προβλήματα στη Μεγάλη Βρετανία και την Ευρώπη.
Παράλληλα, η δυναμική του χρυσού έχει ενισχύσει τις προσδοκίες των αναλυτών ότι το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να επιστρέψει στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά για πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
«Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ και Κίνα, η αναστολή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, τα υψηλότερα επιτόκια, το αυξανόμενο χρεός των ΗΠΑ, καθώς και ο δανεισμός των καταναλωτών, ο οποίος συνεχίζει να βρίσκεται σε νέα ιστορικά υψηλά, αποτελούν μερικά από τα προβλήματα που έχουμε, χωρίς να τοποθετούνται σε συγκεκριμένη σειρά», σχολιάζει ο αναλυτής της Dillon Gage Metals, Walter Pehowich.
Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 παραμένει οριακά αμετάβλητη, και συγκεκριμένα στο -0,01% και τα 15.10 δολ. ανά ουγγιά, ενώ η τιμή συμβολαίου της πλατίνας παραδόσεως Ιανουαρίου 2019 υποχωρεί ελαφρώς κατά -0,09% στα 798,30 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης