Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ευρώπη δεν αποτελεί μία πλατφόρμα κούρσας εξοπλισμών - Μία τέτοια κίνηση θα ήταν λάθος

Maas (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Η Ευρώπη δεν αποτελεί μία πλατφόρμα κούρσας εξοπλισμών - Μία τέτοια κίνηση θα ήταν λάθος
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη θα αντιμετωπιστεί με δυσαρέσκεια
Τη διαφωνία της Γερμανίας απέναντι στην ανάπτυξη πυραύλων μέσης εμβέλειας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη, εξέφρασε σήμερα (26/12) ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas, στον απόηχο της απόφασης της Ουάσιγκτον να αποσυρθεί από τη Συνθήκη για τα Πυρηνικά Μέσης Εμβέλειας με τη Ρωσία.
Ειδικότερα, ο Γερμανός υπουργός επεσήμανε ότι η ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων οι οποίοι θα μπορούσαν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές αποτελεί μία εξέλιξη που θα αντιμετωπιστεί με δυαραέσκεια στη Γερμανία, ενώ παράλληλα προέτρεψε τις ΗΠΑ να μην ξεκινήσουν μία κούρα εξοπλισμών στην Ευρώπη.
«Η Ευρώπη δεν πρέπει να μετατραπεί σε πλατφόρμα συζητήσεων για μία κούρσα εξοπλισμών κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του Γερμανού αξιωματούχου, ο οποίος επανέλαβε ότι «η ανάπτυξη νέων πυραύλων μέσης εμβέλειας στη Γερμανία θα αντιμετώπιζε τεράστια δυσαρέσκεια».
«Η συσσώρευση πυρηνικών όπλων θα ήταν μία εντελώς εσφαλμένη απάντηση», τόνισε μεταξύ άλλων ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Ρωσίας, Viktor Bondarev, κατέστησε σαφές ότι η Μόσχα δε σχεδιάζει να αυξήσει τις στρατιωτικές της δαπάνες, καθώς είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξωτερική απειλή με το το τρέχον αμυντικό χρηματοδοτικό της πρόγραμμα.
Όπως ανέφερε ο κ. Bondarev, παρά το γεγονός ότι η Ουάσιγκτον και το ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, η Ρωσία δεν πρόκειται να εισέλθει σε μία κούρσα εξοπλισμών μαζί τους.
Παράλληλα, ο Ρώσος αξιωματούχος σημείωσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο νέων κυρώσεων, τονίζοντας ότι η οικονομία της χώρας είναι εξοικιωμένη με τα τιμωρητικά μέτρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης