Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό μετά την ανάκαμψη της Wall Street - Στα 1.273 δολ. η ουγγιά

tags :
Οριακά κέρδη 0,1% για τον χρυσό μετά την ανάκαμψη της Wall Street - Στα 1.273 δολ. η ουγγιά
Οι επενδυτές έχουν αυξήσει τις αγορές χρυσού, εν μέσω του πρόσφατου sell-off στις αγορές παγκοσμίως
Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός κατά τη σημερινή (26/12) συνεδρίαση, ανά και περιόρισε σημαντικά τα κέρδη του, μετά και την ισχυρή ανάκαμψη της Wall Street, που ακολούθησε το εκτεταμένο sell off της Δευτέρας 24/12
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 είχε άνοδο 0,1% στα 1.273 δολ. ανά ουγγιά, ενώ ενδοσυνεδριακά έφθασε στα 1.276,05, επίπεδο το οποίο αποτελεί την υψηλότερη τιμή από τα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους.
Η ανοδική τάση που σημειώνει η τιμή του πολύτιμου μετάλλου οφείλεται κυρίως στο στροφή των επενδυτών προς το «ασφαλές καταφύγιο» του χρυσού, εν μέσω αυξημένων πολιτικών και εμπορικών εντάσεων, οι οποίες έχουν οδηγήσει στο πρόσφατο sell-off στις αγορές παγκοσμίως.
Μάλιστα, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι ο χρυσός καταγράφει τα υψηλότερα επίπεδα ζήτησης από τον Ιανουάριο του 2017, ενώ αναμένουν ότι η τιμή του θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά το επόμενο διάστημα, εξαιτίας του παρατεταμένου κινδύνοι της οικονομικής επιβράδυνσης, καθώς και της πολιτικής αβεβαιότητας στις προηγμένες οικονομίες.
«Η τελευταία κίνηση στον χρυσό πρέπει να αποτελεί μία έντονη υπενθύμιση στους επενδυτές ότι ο χρυσός σε οποιαδήποτε μορφή είναι ένα ουσιαστικό μέρος οποιασδήποτε μακροπρόθεσμης στρατηγικής επένδυσης, καθώς το πολύτιμο μέταλλο έχει αποδείξει το βάρος του όταν οι αγορές γίνουν ταραγμένες», σχολιάζει ο Stephen Innes της επενδυτικής εταιρείας OANDA.
Ωστόσο, υπάρχουν αναλυτές οι οποίοι πιστεύουν ότι η άνοδος στις τιμές του χρυσού είναι εποχιακή και θα μπορούσε να συνδεθεί με την αναμενόμενη αδυναμία στην ανάπτυξη του ΑΕΠ το 1ο τρίμηνο του 2019.
«Πάντα βλέπουμε καλή ζήτηση για τον χρυσό στο τέλος του έτους», αναφέρει ο Yuichi Ikemizu της ICBC Standard Bank στο Τόκιο, προσθέτοντας παράλληλα ότι «δε θα εκπλαγώ εάν δω τον χρυσό να ξεπερνάει τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά στο εγγύς μέλλον».
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συμβολαίου για το ασήμι παραδέσως Μαρτίου 2019 είχε άνοδο της τάξεως του +1,7% στα 15,05 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου 2019 ενισχύθηκε κατά +1,2% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 799,20 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης