Τελευταία Νέα
Διεθνή

Novak (Ρωσία): Η αγορά πετρελαίου θα έχει σταθεροποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι - Θα σημειωθεί αύξηση της ζήτησης

Novak (Ρωσία): Η αγορά πετρελαίου θα έχει σταθεροποιηθεί μέχρι το καλοκαίρι - Θα σημειωθεί αύξηση της ζήτησης
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας τόνισε ότι η συμφωνία ΟΠΕΚ θα βοηθήσει στη σταθεροποίηση της αγοράς πετρελαίου
Την αισιοδοξία του σε ότι αφορά την πορεία της αγοράς πετρελαίου εξέφρασε σήμερα (25/12) ο υπουργός ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak, τονίζοντας ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2019 θα έχει σημειωθεί σταθεροποίηση.
Ειδικότερα, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya-24, ο κ. Novak δήλσε ότι η εποχική αύξηση της ζήτησης κατά την περίοδο του καλοκαιριού θα επιφέρει ισορροπία στις τιμές του πετρελαίου.
Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι περικοπές στην παραγωγή που συμφωνήθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαστη του ΟΠΕΚ θα συμβάλουν επίσης στη σταθεροποίηση της αγοράς κατά το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους.
Σύμφωνα με τον κ. Novak, η Ρωσία έχει καταγράψει κέρδη τουλάχιστον 120 δισ. δολ. από την υπογραφή της πρώτης συμφωνίας ΟΠΕΚ για τη μείωση της παραγωγής πριν από δύο χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι αν και η παραγωγή της χώρας θα μειωθεί σταδιακά τον Ιανουάριο, αυτή η στάση ενδέχεται να αλλάξει εφόσον κριθεί απαραίτητο.
Ωστόσο, ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι είναι «δύσκολο» να προβλέψει κανείς την κατεύθυνση της αγοράς «ακόμα για για μερικούς μήνες», φέροντας ως παράδειγμα τις κινήσεις των ΗΠΑ όσον αφορά τις κυρώσεις προς το Ιράν, καθώς και την αστάθεια που επικρατεί στο εσωτερικό της Λιβύης.
Αναφορικά με την παραγωγή πετρελαίου της Ρωσίας, ο κ. Novak δήλωσε ότι τα εγχώρια έξοδα παραγωγής είναι χαμηλά, γεγονός που είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση, σε συνδυασμό με μία «αρκετά αδύναμη» συναλλαγματική ισοτιμία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης