Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει κοντά σε υψηλά 6 μηνών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ - Στο +1,14% και τα 1.272,50 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει κοντά σε υψηλά 6 μηνών ο χρυσός λόγω ΗΠΑ - Στο +1,14% και τα 1.272,50 δολ. ανά ουγγιά
Κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο «άγγιξε» τα 1.273 δολ. ανά ουγγιά
Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών παραμένει σήμερα (25/12) ο χρυσός, καθώς οι ανησυχίες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη και τις εξελίξεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ οδηγούν σταδιακά το πολύτιμο μέταλλο στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,14% στα 1.272,50 δολ. ανά ουγγιά, έχοντας πλέον σημειώσει άνοδο κατά τις έξι από τις τελευταίες επτά συνεδριάσεις.
Μάλιστα, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το πολύτιμο μέταλλο σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον περασμένο Ιούνιο, και συγκεκριμένα στα 1.273,90 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, η αποστροφή κινδύνου στις τάξεις των επενδυτών ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων ενίσχυσε τη θέση του χρυσού, το οποίο λειτουργεί συχνά ως ασφαλές καταφύγιο.
Την περασμένη εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο της τάξεως του +1,4%, με τις συνολικές του απώλειες ωστόσο για το σύνολο του έτους να διαμορφώνεται μέχρι στιγμής στο -4%.
Οι πρόσφατες αναφορές ότι ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, συζητάει με τους συνεργάτες του το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του προέδρου της Federal Reserve, Jerome Powell, παρείχε στήριξη στο πολύτιμο μέταλλο, οδηγώντας παράλληλα σε πτώση του δολαρίου.
Σημειώνεται ότι ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,46% στις 96,01 μονάδες, γεγονός που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
Ωστόσο, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Steven Mnuchin, διεύψευσε τις παραπάνω αναφορές, λέγοντας ότι ο Donald Trump ποτέ δεν πρότεινε την απομάκρυνση του Jerome Powell.
Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχώρησε την περασμένη εβδομάδα στην τέταρτη αύξηση επιτοκίων για το 2018, διατηρώντας παράλληλα τα σχέδιά της για περαιτέρω αυξήσεις μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, η τιμή συβμολαίου για το ασήμι παραδόσεως Μαρτίου 2019 καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,90% στα 14,83 δολ. ανά ουγγιά, ενώ αντίθετα η τιμή συμβολαίου για την πλατίνα παραδόσεως Ιανουαρίου 2019 καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,93% στα 788,40 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης