Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Σε χαμηλά 18 μηνών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα το δ΄ 3μηνο 2018, σύμφωνα με έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας

Κίνα: Σε χαμηλά 18 μηνών υποχώρησε το επιχειρηματικό κλίμα το δ΄ 3μηνο 2018, σύμφωνα με έρευνα της Κεντρικής Τράπεζας
Ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα παό το δεύτερο τρίμηνο του 2017
Επιδείνωση κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Κίνα για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (24/12) στοιχεία της έρευνας που πραγματοποίησε η Κεντρική Τράπεζα της χώρας, υποχωρώντας τα χαμηλότερα επίπεδα από το δεύτερο τρίμηνο του 2017.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης της Λαϊκής Τράπεζας της Κίνας υποχώρησε στο 67,8% για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, καταγράφοντας πτώση της τάξεως του -3,4% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο.
Παράλληλα σε ξεχωριστή έρευνα που πραγματοποίησε η Τράπεζα στα νοικοκυριά των αστικών περιοχών, παρατηρήθηκε πτώση στον αριθμό των ερωτηθέντων οι οποίοι πιστεύουν οτι οι τιμές κατοικιών θα συνεχίσουν να αυξάνονται το πρώτο τρίμηνο του 2019.
Μάλιστα, η PBOC διαπίστωσε ότι το 27,4% των ερωτηθέντων αναμένει αύξηση στις τιμές κατοικιών έναντι 33,7% στην αντίστοιχη έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί πριν από τρεις μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης