Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πιθανότατα το μερικό shutdown θα συνεχιστεί και με την έλευση του 2019

ΗΠΑ: Πιθανότατα το μερικό shutdown θα συνεχιστεί και με την έλευση του 2019
Το shutdown θα υπερβεί σίγουρα τα Χριστούγεννα
To μερικό «shutdown» των κυβερνητικών υπηρεσιών ενδεχομένως να συνεχιστεί και το 2019, όπως δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου προϋπολογισμού του Αμερικανού προέδρου, Mick Mulvaney.
«Είναι πολύ πιθανό ότι το shutdown θα υπερβεί το 28η ημέρα του Δεκεμβρίου και θα επεκταθεί στο νέο Κογκρέσο», δήλωσε ο Mulvaney στο «Fox News» και ενώ σήμερα βρισκόμαστε στη δεύτερη μέρα.
Μετά την αποτυχία για την επίλυση της διαφοράς σχετικά με τη χρηματοδότηση της ασφάλειας των συνόρων και του τείχους των συνόρων την Παρασκευή (21/12), η κυβέρνηση προχώρησε σε μερική διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών.
Ο Mulvaney δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος είχε μετακινηθεί από το αίτημά του για 5 δισεκατομμύρια δολάρια και εξέφρασε ελπίδες  πως οι Δημοκρατικοί θα ανέβαιναν από το πόσο των 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση της ασφάλειας των συνόρων.
Τα σχόλια του Mulvaney ήρθαν χρονικά μετά την αναβολή της συνεδρίασης της Γερουσίας το Σάββατο (22/12), πράγμα που σημαίνει ότι το shutdown θα συνεχίσει πιθανώς μετά τα Χριστούγεννα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης