Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΟΠΕΚ: Νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, εάν επιμείνει η υποχώρηση των τιμών

ΟΠΕΚ: Νέες περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, εάν επιμείνει η υποχώρηση των τιμών
Ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει εάν χρειάζεται μια βαθύτερη περικοπή
Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες θα εξετάσουν το ενδεχόμενο βαθύτερων περικοπών εάν μια μείωση της τάξης των 1,2 εκατ. βαρελιών την ημέρα δεν αρκεί για να εξισορροπηθεί η αγορά, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Η επέκταση της μείωσης της παραγωγής δεν αποτελεί πρόβλημα τον Απρίλιο, επειδή δεν ήταν πρόβλημα στο παρελθόν, δήλωσε στο Κουβέιτ ο Suhail Mohammed Al Mazrouei, ο οποίος είναι επίσης πρόεδρος του ΟΠΕΚ.
Εάν η συμφωνηθείσα μείωση δεν είναι αρκετή για να εξισορροπηθεί η αγορά, ο ΟΠΕΚ θα συνεδριάσει και θα αποφασίσει εάν χρειάζεται μια βαθύτερη περικοπή, σημείωσε.
Τις προηγούμενες μέρες, το πετρέλαιο κάλυψε τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από το 2016 λόγω ανησυχιών πως η εξασθένιση της οικονομικής ανάπτυξης και η αυξανόμενη προσφορά των ΗΠΑ θα οδηγήσουν σε πλεόνασμα το επόμενο έτος, ναρκοθετώντας τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ για τη σταθεροποίηση της αγοράς.
Η υποχώρηση των τιμών συνεχίστηκε ακόμα και μετά τη στιγμή που ο ΟΠΕΚ και οι εταίροι του ανακοίνωσαν την περικοπή της 7ης Δεκεμβρίου που εξέπληξε τις αγορές με το μέγεθος της.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης