Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Νέα πρόοδος» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, μεσούσης της «εκεχειρίας»

«Νέα πρόοδος» στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας, μεσούσης της «εκεχειρίας»
Eμπορικές ανισορροπίες και προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο επίκεντρο των επαφών ΗΠΑ - Κίνας
Τηλεφωνικές συνομιλίες σε επίπεδο υπουργών είχαν την Παρασκευή (21/12) ΗΠΑ και Κίνα για θέματα εμπορίου ενώ εξελίσσεται η 90ημερη εκεχειρία, που είχε συναφθεί στη σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.
Πρόκειται για τη δεύτερη τέτοιου είδους επαφή και στο επίκεντρό της βρέθηκαν οι εμπορικές ανισορροπίες και η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, που έκανε λόγο για «βαθιά ανταλλαγή απόψεων».
Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε σήμερα (23/12), οι δύο χώρες προέβησαν σε «σε νέα πρόοδο» στα εν λόγω θέματα χωρίς να δοθούν περισσότερες διευκρινίσεις.
Την Τετάρτη (19/12), το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το Πεκίνο και η Ουάσιγκτον διεξήγαγαν τηλεφωνική επικοινωνία σε υπουργικό επίπεδο για εμπορικά και οικονομικά ζητήματα, χωρίς να δοθούν άλλες λεπτομέρειες.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump και ο Κινέζος ομόλογός του Xi Jinping συμφώνησαν σε μια εκεχειρία που καθυστέρησε την προγραμματισμένη αύξηση των αμερικανικών δασμών στις 1 Ιανουαρίου 2019, σε κινεζικά αγαθά ύψους 200 δισ. δολαρίων, ενώ διαπραγματεύονται μια εμπορική συμφωνία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης