Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Για επίθεση εναντίον των Κούρδων της Συρίας προετοιμάζεται πυρετωδώς η Τουρκία

Για επίθεση εναντίον των Κούρδων της Συρίας προετοιμάζεται πυρετωδώς η Τουρκία
Μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικό αναπτύησσεται σε διάφορες θέσεις στη συνοριακή γραμμή
Εκατοντάδες οχήματα και στρατεύματα κοντά στα σύνορα με τη βορειοδυτική Συρία έχει αναπτύξει ο τουρκικός στρατός, σε μία προετοιμασία που παραπέμπει σε εκτεταμένη στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή, μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το TRT. 
Οι τουρκικός στρατός συνοδευόμενος από 200 οχήματα, τεθωρακισμένα και δυνάμεις του πυροβολικού προωθήθηκε σε θέσεις, προκειμένου να ενισχύσει στρατιωτικές θέσεις  κοντά στο Manbij.
Το Manbij, που βρίσκεται στη δυτική πλευρά του ποταμού Ευφράτη που χωρίζει τη βόρεια Συρία σε δύο περιοχές.



Η πόλη αποτελούσε πηγή έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας, επειδή η Άγκυρα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον για την αποτυχία της συμφωνίας του Ιουνίου 2018 για την απομάκρυνση των κουρδικών δυνάμεων από την περιοχή.
Μέρος του στρατιωτικού εξοπλισμού και προσωπικό αναπτύησσεται σε διάφορες θέσεις στη συνοριακή γραμμή, ενώ ορισμένοι  πέρασαν στη Συρία μέσω της περιοχής Elbeyli.
Το Elbeyli βρίσκεται 45 χιλιόμετρα βόρεια από τη συριακή πόλη Manbij, η οποία αποτελεί σημείο τριβής ανάμεσα στην Άγκυρα και την Ουάσινγκτον.
Τον Ioύνιο οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ κατέληξαν σε συμφωνία βάσει της οποίας θα απομακρύνονταν οι YPG από την περιοχή, αλλά η Τουρκία διαμαρτυρήθηκε ότι έχει καθυστερήσει ο οδικός χάρτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης