Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Στέκομαι απέναντι στον διχασμό, που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα - Με τις δεσμεύσεις Τσίπρα δεν πάμε πουθενά

Γεννηματά: Στέκομαι απέναντι στον διχασμό, που οδηγεί σε νέα αδιέξοδα - Με τις δεσμεύσεις Τσίπρα δεν πάμε πουθενά
"Ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το τέταρτο άτυπο μηνμόνιο", σύμφωνα με τη Φ. Γεννηματά

«Προοδευτική ανατροπή ή διχασμός και νέα κρίση», θα είναι το δίλημμα των εκλογών, σύμφωνα με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φ. Γεννηματά, η οποία ζητά αυτές να γίνουν άμεσα, δηλώνοντας ότι «όσο γρηγορότερα γίνουν, τόσο καλύτερα  για τον τόπο».
Η κ.  Γεννηματά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "RealNews", τονίζει πως «είμαστε πανέτοιμοι να δώσουμε τη μάχη των εκλογών.
Ανακοινώσαμε το μεγαλύτερο μέρος των ψηφοδελτίων μας σε όλη την Ελλάδα», προσθέτοντας ότι «συνδυάζουμε την ανανέωση με την εμπειρία, αυτή είναι εξάλλου και η εικόνα του Κινήματος Αλλαγής: ικανά στελέχη, αποφασισμένα να δώσουν τη μάχη για την αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος».
Σημειώνει δε, πως στο Κίνημα Αλλαγής «αφουγκραζόμαστε και εκφράζουμε το κοινωνικό αίτημα για αλλαγή και αξιοπρέπεια.
Υπάρχουν δύο δρόμοι για τον ελληνικό λαό: ο ένας είναι αυτός που προτείνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Αλαζονεία, πόλωση, διχασμός, φύγε εσύ – να έρθω εγώ και τράβα στην πλατεία να πετροβολάς ξανά», που αποδείχθηκε αδιέξοδο.
Από την άλλη πλευρά είναι ο δρόμος που προτείνουμε εμείς: εθνική συνεννόηση γύρω από ένα προοδευτικό πρόγραμμα ελληνικής ταυτότητας, ευρύτερης αποδοχής, που θα πυροδοτήσει την ανάπτυξη και θα εξασφαλίσει την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή».
«Το πρόγραμμά μας , το Σχέδιο Ελλάδα, είναι η πρόταση και η δέσμευσή μας», όπως τονίζει, μια ολοκληρωμένη πρόταση για την ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, «με συγκεκριμένους στόχους για να αλλάξουμε εξοντωτικούς όρους της συμφωνίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Με τις δεσμεύσεις Τσίπρα δεν πάμε πουθενά».  
Κατά την ίδια, μόνο μια κυβέρνηση αξιόπιστη και ισχυρή, με σχέδιο και πρόγραμμα για την παραγωγή πλούτου, δημουργία νέων θέσεων εργασίας και εγγυημένο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για τους πολίτες, με ανατροπές και επανάσταση στο κράτος, μπορεί να βγάλει τη χώρα στο ξέφωτο».
Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, ότι «σφάζονται για την εξουσία και όχι για την ουσία» και ζήτησε από τους πολίτες "καθαρή εντολή", για να γίνει το Κίνημα καταλύτης των εξελίξεων.
Απαντώντας σε ερώτηση περί "πολιτικού φλερτ εκατέρωθεν" που δέχεται το Κίνημα Αλλαγής εν όψει αυτοδιοικητικών εκλογών, σημείωσε πως πρόκειται για αλισβερίσι, «ο ένας για να παραμείνει λίγο περισσότερο στην εξουσία και ο άλλος για να την εξασφαλίσει» και «γι’ αυτό έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία και δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα  για να βγουν οι αριθμοί», προσθέτοντας πως «προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την πάγια θέση των τοπικών κοινωνιών για συνεργασίες.
Στηρίζουν σε πολλές περιοχές δικούς μας υποψηφίους για να κρύψουν τη γύμνια τους.
Είναι φανερό ότι δε μπορούν να κάνουν αλλιώς.
Έχουμε ισχυρούς δεσμούς με τις τοπικές κοινωνίες και τα καλύτερα δοκιμασμένα στελέχη στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης».
Ερωτώμενη σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών «κακή συμφωνία, που αντί να λύσει παλιά προβλήματα, ανοίγει και νέα».
Τέλος, για τον πρόσφατα ψηφισθέντα προϋπολογισμό του 2019 και το πόσο ενδεικτικός της εξόδου από τα μνημόνια είναι, η κ. Γεννηματά σχολίασε ότι «έχουν φορέσει θηλιά στον λαιμό του ελληνικού λαού και έχουν το θράσος να λένε πως έκαναν τα μνημόνια παρελθόν.
Με αυτόν τον προϋπολογισμό, η εξοντωτική φορολογία αυξάνεται κατά 582 εκατ. ευρώ».
Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, ο προϋπολογισμός αποτυπώνει τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με το τέταρτο άτυπο μηνμόνιο» και «είναι ένα νέο αδιέξοδο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης