Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κουβέλης: Η ΝΔ θα συνεχίσει αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με την επιζήμια για την Ελλάδα αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών

Κουβέλης: Η ΝΔ θα συνεχίσει αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με την επιζήμια για την Ελλάδα αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών
Το νομοσχέδιο για τις παραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα δέκα Λιμάνια - Οργανισμούς θα ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο του 2019
«Είναι αμφίβολο εάν η Ν.Δ. θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας», «εκτιμώ ότι θα συνεχίσει να αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση με τη στείρα, ανεύθυνη και επιζήμια για την Ελλάδα αντίθεσή της στη Συμφωνία των Πρεσπών», δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Φώτης Κουβέλης.
Όπως σημειώνει, η ΝΔ «έτσι θα πορευτεί, επιχειρώντας να κερδίσει εκλογικό ακροατήριο, να διχάσει την κοινωνία και να δημιουργήσει, όπως πιστεύει το μέτωπο των «πατριωτών» εναντίον της κυβέρνησης».
Ο ίδιος τονίζει ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί τη λύση του χρόνιου προβλήματος με τη γειτονική χώρα», «είναι συμφέρουσα και αναγκαία για την Ελλάδα, με τους όρους που περιέχει και αφορούν στους αλυτρωτισμούς, στην εγγύηση των συνόρων και με σύνθετη ονομασία, με χρήση έναντι όλων -erga omnes» και προσθέτει πως η  συμφωνία είναι σαφής και δεν παραχωρεί ούτε εθνότητα ούτε γλώσσα, και από την ώρα που θα υπάρξει, διαμορφώνει συνθήκες σταθερότητας και συνανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή με αποφασιστικό παράγοντα την Ελλάδα.
«Τα στοιχεία αυτά διαμορφώνουν προϋποθέσεις για να ψηφισθεί η Συμφωνία των Πρεσπών και από βουλευτές - πέραν των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και εν τέλει να υπερψηφισθεί», συμπληρώνει ο υπουργός.
Σημειώνει ότι «οι ΑΝΕΛ, σύμφωνα με τη δήλωσή τους, θα καταψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποσύρουν τους υπουργούς τους από την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και δεν θα συμπράξουν σε πρόταση δυσπιστίας που τυχόν κατατεθεί από τη Ν.Δ.
Αυτό επιτρέπει στην κυβέρνηση να συνεχίσει ανεμπόδιστα το έργο της και την πορεία της έως τις εκλογές τον Οκτώβριο του 2019, στο τέλος της τετραετούς θητείας της».
Περαιτέρω, αναφέρει πως «οι πολιτικές δυνάμεις του ενδιάμεσου πολιτικού χώρου, εάν θέλουν να δικαιώσουν τον αυτοπροσδιορισμό τους ως «κεντροαριστερές» ή «σοδιαλδημοκρατικές», πρέπει να αναζητήσουν συγκλίσεις με την Αριστερά.
 Δεν μπορεί να είναι ουδέτεροι παρατηρητές της σύγκρουσης μεταξύ της προοδευτικής και της συντηρητικής πολιτικής.
 Η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα υπαγορεύουν τις ευρείες κοινωνικές και πολιτικές προοδευτικές συνεργασίες και συμπλεύσεις».
«Ο αναγκαίος διάλογος της Κεντροαριστεράς, του ΚΙΝΑΛ, με την Αριστερά, προϋποθέτει την απομάκρυνσή του από τη σημερινή πολεμική του στάση απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Κι αυτό το στοιχείο δεν υπάρχει.
Ο προοδευτικός όμως πόλος δημιουργείται και συγκροτείται μέσα στην ίδια την κοινωνία», όπως αναφέρει.
Ακόμη, ο κ. Κουβέλης σημειώνει ότι το νομοσχέδιο για τις παραχωρήσεις δραστηριοτήτων στα δέκα Λιμάνια - Οργανισμούς θα ψηφιστεί μέσα στον Ιανουάριο του 2019 και θα γίνει νόμος», ενώ σημειώνει ότι «προτεραιότητες αποτελούν η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας στον τομέα της ναυτιλίας, οι δράσεις για την ανάπτυξη των νησιωτικών περιοχών, η αναβάθμιση της ναυτικής εκπαίδευσης, η ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος, με τα πολλαπλά καθήκοντά του για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, τη ναυτική εργασία, την προστασία του περιβάλλοντος».
Για τη νησιωτική πολιτική, αναφέρει ότι το μεταφορικό ισοδύναμο ήδη επεκτάθηκε σε όλη τη νησιωτική Ελλάδα, πλην Κρήτης, Εύβοιας και Λευκάδας και με πρόσφατη ρύθμιση θα καλύπτει και τη μεταφορά καυσίμων στα μικρά και απομακρυσμένα νησιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης