Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απώλειες 0,8% στα 1.258,10 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 1,4%

tags :
Απώλειες 0,8% στα 1.258,10 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 1,4%
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 9,80 δολ. ή 0,8%, στα 1.258,10 δολ. ανά ουγγιά
Με απώλειες έκλεισε σήμερα (21/12/2018) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ενδυνάμωση του δολαρίου, εν μέσω των απειλών για shutdown στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει σήμερα κυβερνητικό shutdown, υποστηρίζοντας ότι το ενδεχόμενο παράλυσης των ομοσπονδιακών υπηρεσιών μπορεί να διαρκέσει μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ο Trump εμφανίζεται αποφασισμένος να οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα εάν οι Δημοκρατικοί δεν ψηφίσουν την ανέγερση του τείχους με το Μεξικό.
Μέσω Twitter, o Αμερικανός πρόεδρος προανήγγειλε τη διακοπή της λειτουργίας των ομοσπονδιακών υπηρεσιών, εάν δεν υπάρξει συμφωνία.
«Shutdown απόψε εάν οι Δημοκρατικοί δεν ψηφίσουν για την ασφάλεια των συνόρων», έγραψε ο Trump.
Εν τω μεταξύ, στήριξη στο δολάριο προσέφεραν τα τελικά στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018, τα οποία, αν και αναθεωρήθηκαν ελαφρώς πτωτικά, έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ των ΗΠΑ αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,4%, χαμηλότερα σε σχέση με την ανάπτυξη 3,5% που είχαν δείξει οι προηγούμενες εκτιμήσεις και με την ανάπτυξη 4,2% που καταγράφηκε στο δεύτερο τρίμηνο, αλλά υψηλότερα από την ανάπτυξη 2,2% του πρώτου τριμήνου.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι η ανάπτυξη του τρίτου τριμήνου θα παρέμεινε αμετάβλητη στο 3,5%.
Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα επιβραδυνθεί περαιτέρω στο τέταρτο τρίμηνο, γύρω στο 2,5%.
Ωστόσο, η αμερικανική οικονομία παραμένει ισχυρή, ενώ η ανάπτυξη του ΑΕΠ για το σύνολο του έτους αναμένεται να είναι η καλύτερη από το 2005.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου έκλεισε σήμερα με απώλειες 9,80 δολ. ή 0,8%, στα 1.258,10 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας από τα υψηλά σχεδόν έξι μηνών που είχε «αγγίξει» χθες.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,7% στις 97 μονάδες.
Το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,7% έναντι του αμερικανικού νομίσματος, στο 1,137 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει πτώση 0,1% στο 1,264 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 1,4%. 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης