Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Θα ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν

ΥΠΕΞ Ρωσίας: Θα ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος του Ιράν
Το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Μόσχα «θα κάνει τα πάντα» για να συνεχιστεί η εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας του Ιράν με τη Δύση
Σαφή θέση αναφορικά με τις αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος του Ιράν έλαβε η Ρωσία, μέσω δηλώσεων που πραγματοποίησε σήμερα (21/12) ο υφυπουργός Εξωτερικών της χώρας, Sergey Ryabkov, καθιστώντας σαφές ότι θα πράξει «τα μέγιστα» ώστε να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο των κυρώσεων.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο κ. Ryabkov, «η Ρωσία και το Ιράν σκοπεύουν να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητα του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA)», γνωστό και ως η πυρηνική συμφωνία ανάμεσα στο Ιράν και τη Δύση.
«Είμαστε αμοιβαία αποφασισμένοι να πράξουμε τα μέγιστα ώστε να ενισχυθούν οι θέσεις του Ιράν και να μην υπάρξουν αρνητικές συνέπειες από το το νέα κύμα εξωεδαφικών κυρώσεων που επέβαλε η κυβέρνηση των ΗΠΑ», ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.
Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι η Ρωσία «θα κάνει τα πάντα ώστε να συνεχίσει να εφαρμόζει την πυρηνική συμφωνία του Ιράν, δεδομένου ότι είναι εντός του συμφέροντος της ρωσικής, ιρανικής και διεθνούς ασφάλειας».
Καταληγοντας, ο κ. Ryabkov πρόσθεσε ότι η Μόσχα θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει το οικονομικό όφελος της Τεχεράνης μέσω «υλικής και πρακτικής συνεργασίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης