Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,96% και τα 54,87 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία για το πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ - Στο +0,96% και τα 54,87 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,36 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδικά κινείται σήμερα Παρασκευή (21/12) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, καθώς ο ΟΠΕΚ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να δημοσιοποιήσει τις ποσοστώσεις παραγωγής, εν μέσω ανησυχιών στην αγορά για την παγκόσμια υπερπροσφορά.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,96% στα 54,87 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 ενισχύεται κατά +1,05% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,36 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (20/12) ο ΟΠΕΚ εξέδωσε μία επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι τα κράτη μέλη του Οργανισμού θα πρέπει να μειώσουν την παραγωγή τους κατά 3,02% έναντι της αρχικής συμφωνίας στο 2,5%.
Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Mohammad Barkindo, κάλεσε τα μέλη του ΟΠΕΚ να ανακοινώσουν δημοσίως τις ποσοστώσεις παραγωγής τους, τονίζοντας ότι «για λόγους ανοίγματος και διαφάνειας, καθώς και για την υποστήριξη της εμπιστοσύνης των αγορών, είναι ζωτικής σημασίας να δημοσιοποιηθούν αυτές οι προσαρμογές στην παραγωγή».
Σύμφωνα με το CNBC, η Σαουδική Αραβία θα μειώσει την παραγωγή της κατά 322 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Ιανουάριο του 2019, ενώ η Ρωσία θα προχωρήσει σε περικοπές της τάξεως των 230 χιλ. βαρελιών ημερσηίως.
«Οι τρέχουσες τιμές στο πετρέλαιο θα αναγκάσουν τον ΟΠΕΚ να αυξήσει τη συμμόρφωση με τις συμφωνίες μείωσης της παραγωγής, στηρίζοντας τις τιμές του Brent», σχολιάζει ο αναλυτής πετρελαίου της Guotai Junan, Wang Xiao.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης