Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ο VIX έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου – Μπορεί να ξεπεράσει τις 30 μονάδες

Goldman Sachs: Ο VIX έχει περιθώρια περαιτέρω ανόδου – Μπορεί να ξεπεράσει τις 30 μονάδες
Βάσει των ιστορικών δεδομένων ο VIX βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα με τη Goldman
Την άποψη ότι ο δείκτης μεταβλητότητας ή «φόβου» VIX διαπραγματεύεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, δεδομένων των συνθηκών στη Wall Street, εξέφρασε ο αναλυτής της Goldman Sachs, Rocky Fishman.
Εξετάζοντας τα ιστορικά δεδομένα ο αναλυτής τονίζει ότι βάσει αυτών ο VIX θα έπρεπε να διαπραγματεύεται μεταξύ 28 και 30 μονάδων ή έστω να φθάνει αυτά τα επίπεδα ενδοσυνεδριακά.

Με άλλα λόγια ο VIX θα πρέπει να ενισχυθεί τουλάχιστον κατά πέντε μονάδες προκειμένου να υπάρξει μία φυσιολογική ισορροπία στην αγορά.

Βέβαια, προσθέτει η Goldman Sachs, το 2018 ήταν το έτος με τη μεγαλύτερη μεταβλητότητα για τον δείκτη VIX, με τον όγκο συναλλαγών να έχει αυξηθεί κατά 16,1%, ελαφρώς υψηλότερα από τον «φυσιολογικό» μέσο όρο που φθάνει στο 16%.

Φυσικά η έντονη δραστηριότητα του VIX μπορεί να δικαιολογηθεί και από το γεγονός ότι το 2017 ήταν ένα από τα πιο ήσυχα έτη στην ιστορία των αγορών, κάτι που σπάνια διατηρείται.
Η Goldman προειδοποιεί ότι η μεταβλητότητα θα παραμείνει ισχυρή και το επόμενο διάστημα και θα συνεχιστεί και εντός του 2019.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης