Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bank of England: Αμετάβλητα τα επιτόκια εν μέσω της αβεβαιότητας για το Brexit

Bank of England: Αμετάβλητα τα επιτόκια εν μέσω της αβεβαιότητας για το Brexit
Η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της ΒοΕ ψήφισε ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο 0,75%
Αμετάβλητα διατήρησε σήμερα (20/12/2018) τα επιτόκια η Τράπεζα της Αγγλίας (Bank of England, BοE), καθώς οι προοπτικές της βρετανικής οικονομίας παραμένουν αβέβαιες, λιγότερο από 100 ημέρες πριν την προγραμματισμένη έξοδο της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο, τα εννέα μέλη της Επιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της ΒοΕ ψήφισαν ομόφωνα υπέρ της διατήρησης του βασικού επιτοκίου στο 0,75%.
Στον απόηχο της είδησης, η στερλίνα σημειώνει άνοδο 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,268 δολ.


Όπως σημείωσε η ΒοΕ, η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit «αυξήθηκε σημαντικά» τον περασμένο μήνα, ενώ προειδοποίησε ότι οι πτώση των τιμών του πετρελαίου ενδεχομένως να πιέσουν σύντομα τον πληθωρισμό σε επίπεδα χαμηλότερα του στόχου του 2%.
«Οι αβεβαιότητες της Brexit έχουν ενταθεί σημαντικά από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής», ανέφερε η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής.
«Αυτές οι αβεβαιότητες πλήττουν τις χρηματοπιστωτικές αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου», προστίθεται στην ανακοίνωση.
Οι αξιωματούχοι της ΒοΕ υποβάθμισαν, παράλληλα, την πρόβλεψή τους για την οικονομική ανάπτυξη στους τρεις τελευταίους μήνες του 2018, στο 0,2% σε τριμηνιαία βάση, από 0,3% προηγουμένως, ενώ εκτίμησαν ότι η εικόνα στο πρώτο τρίμηνο του 2019 θα είναι παρόμοια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης