Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018

Βρετανία: Ενισχύθηκαν κατά +1,4% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση, τον Νοέμβριο του 2018
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας αυξήθηκαν κατά +3,6%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι λιανικές πωλήσεις στη Μεγάλη Βρετανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (20/12) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο ενισχύθηκαν κατά +1,4% σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, έναντι πτώσης -0,4% που είχε σημειωθεί τον προηγούμενο μήνα, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η άνοδος θα περιοριστεί στο +0,3%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πβλήσεις της Μεγάλης Βρετανίας σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +3,6% έναντι ετήσιας ανόδου +2,4% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +1,9%.
Σε ότι αφορά τις βασικές λιανικές πωλήσεις, από τις οποίες εξαιρούνται τα οχήματα και τα καύσιμα, η μηνιαία άνοδος διαμορφώθηκε στο +1,2% αντιστρέφοντας την πτώση του -0,4% που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο.
Αντίστοιχα, η ετήσια άνοδος των βασικών λιανικών πωλήσεων ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς διαμορφώθηκε στο +3,8% έναντι προβλέψεων στο +2,3%.
«Οι λιανοπωλητές ανέφεραν έντονη ανάπτυξη σε μηνιαία βάση, χάρη στις προωθήσεις της Black Friday τον Νοέμβριο, γεγονός που συνεχίζει να μετατοπίζει την τάση καταναλωτικών δαπανών εντός του έτους», σχολιάζει ο αναλυτής της ONS, Rhian Murphy.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης