Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα βουτιά με απώλειες κοντά στο 5% για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό 17 μηνών το αμερικανικό αργό

Νέα βουτιά με απώλειες κοντά στο 5% για το πετρέλαιο - Σε χαμηλό 17 μηνών το αμερικανικό αργό
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -3,1% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 46,65 δολ. ανά βαρέλι
Νέες ισχυρές απώλειες σημείωσε σήμερα Πέμπτη (20/12) το πετρέλαιο, παρά τις δεσμεύσεις του ΟΠΕΚ και των συμμάχων του να συνεχίσουν τις πρικοπές στην παραγωγή τους κατά τους επόμενους μήνες.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent κατέγραψε πτώση της τάξεως του -4,89% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,44 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε -4,59% στα 45,96 δολ. ανά βαρέλι, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο 17 μηνών.

«Θα συναντηθούμε τον Απρίλιο και είμαι σίγουρος ότι θα επεκτείνουμε τις περικοπές», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, προσθέτοντας ότι «χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο ώστε να επιτύχουμε το αποτέλεσμα».

Παράλληλα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «αυτό που συνέβη πρόσφατα είναι κατά τη γνώμη μου ένα σύνολο πολλών θεμελιωδών ζητημάτων που δε σχετίζονται με το πετρέλαιο, συμπεριλαμβανομένων των γεπολιτικών ζητημάτων, ιδίως όσον αφορά τις κυρώσεις των ΗΠΑ», καθώς και ότι «περιλαμβάνει επίσης την εμπορική διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας».
Νωρίτερα εντός του μήνα, ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του συμφώνησαν να προχωρήσουν σε μείωση της παραγωγής κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως το ερχόμενο έτος, ωστόσο η αγορά παραμένει σκεπτική αναφορικά με το εάν περικοπές θα στεφθούν με επιτυχία.
Σε ότι αφορά τα αποθέματα αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, σημειώθηκε πτώση κατά 500 χιλ. βαρέλια για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου, ωστόσο τα τρέχοντα επίπεδα αποθεμάτων στα 441,5 εκατ. βαρέλια είναι αυξημένα κατά 7% σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων πέντε ετών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης