Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατά +3,3% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος

Γερμανία: Κατά +3,3% αυξήθηκαν οι τιμές παραγωγού, σε ετήσια βάση, τον Νοέμβριο 2018 - Μεγαλύτερη των εκτιμήσεων η άνοδος
Σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2018, οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία κατέγραψαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1%
Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές παραγωγού στη Γερμανία για τον Νοέμβριο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (19/12) στοιχεία της Ομοπδονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά +3,3% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου επίσης στο +3,3% τον Οτκώβριο, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές προέβλεπαν η ετήσια άνοδος να περιοριστεί στο +3,1%.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, οι τιμές παραγωγού σημείωσαν οριακή άνοδο της τάξεως του +0,1% έναντι μηνιαίας ανόδου +0,3% τον Οκτώβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο -0,1%.
Σύμφωνα με την Destatis, οι τιμές στον τομέα της ενέργειας είχαν τη μεγαλύτερη συμβολή στην άνοδο του δείκτη, ενώ εξαιρουμένου του ενεργειακού τομέα, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά +1,7% σε ετήσια βάση.
Οι τιμές των ενδιάμεσων αγαθών κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξεως του +2,4% ενώ οι τιμές των διαρκών καταναλωτικών αγαθών και των κεφαλαιουχικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά +1,8% και +1,5% αντίστοιχα.
Σε ότι αφορά τις τιμές των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών, σημειώθηκε άνοδος της τάξεως του +0,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης