Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο μόνος δρόμος είναι… προς τα κάτω - Η πτώση του πετρελαίου θα γίνει ακόμα χειρότερη

Ο μόνος δρόμος είναι… προς τα κάτω - Η πτώση του πετρελαίου θα γίνει ακόμα χειρότερη
Οι ανησυχίες για οικονομική επιβράδυνση το 2019 έχουν εντείνει τις πιέσεις για περαιτέρω υποχώρηση στην τιμή του πετρελαίου
Στην εκτίμηση ότι οι τιμές του πετρελαίου θα υποχωρήσουν περαιτέρω τις επόμενες εβδομάδες, συγκλίνουν οι αναλυτές, καθώς η απότομη πτώση στα διεθνή χρηματιστήρια σε συνδυασμό με τους φόβους ότι η αγορά θα πλημμυρίσει με… πετρέλαιο.
Το τελευταίο κύμα πωλήσεων στην αγορά ενέργειες ήρθε εν μέσω αναφορών σχετικά με τα υπερβολικά αποθέματα και τις προβλέψεις ρεκόρ για την παραγωγή ΗΠΑ και Ρωσίας.
Την ίδια στιγμή, οι ανησυχίες για πιθανή οικονομική επιβράδυνση το 2019 έχουν επίσης εντείνει τις πιέσεις για περαιτέρω υποχώρηση της τιμής.
«Ο μόνος δρόμος είναι προς τα κάτω.
Υπάρχουν πολλές μεταβλητές όσον αφορά το ισοζύγιο του πετρελαίου το επόμενο έτος, αλλά με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, τις πληροφορίες και το κλίμα, μπορούμε να μπούμε ότι οποιοδήποτε ράλι στην τιμή θα αντιμετωπίσει έντονη αντίσταση από την πλευρά των πωλητών» επισημαίνει σε σχετική του ανάλυση ο Tamas Varga της PVM Oil Associates.
«Για μια σύντομη περίοδο, η αγορά ενέργειας έφερε το 2018 όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της σταθεροποίησης με κάποια αίσθηση επιστροφής της ομαλότητας αλλά όλα αυτά άλλαξαν τον Οκτώβριο» αναφέρεται σε ανάλυση της UBS, όπου τονίζεται ότι «η αβεβαιότητα και η αστάθεια κυριαρχούν για άλλη μια φορά».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης