Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τατσόπουλος, Θεοχάρης οι επιλογές του Κ. Μητσοτάκη αποθαρρύνουν τους δεξιούς να επανέλθουν στην ΝΔ

Τατσόπουλος, Θεοχάρης οι επιλογές του Κ. Μητσοτάκη αποθαρρύνουν τους δεξιούς να επανέλθουν στην ΝΔ
Προσπαθήσαμε να μετρήσουμε πόσες φορές ο Τατσόπουλος είχε καθυβρίσει την ΝΔ και χάσαμε το μέτρημα
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός στις εκλογές του Μαίου ή Οκτωβρίου 2019.
Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα ξεκάθαρα αλλά όχι με χαοτική διαφορά που θα οδηγήσει στο πολιτικό συμπέρασμα ότι ο Τσίπρας πολιτικά έχει συντριβεί.
Η ΝΔ λοιπόν εύλογα προετοιμάζεται με κινήσεις που ωστόσο δείχνουν ότι ο αρχηγός του Κόμματος ο Μητσοτάκης προσπαθεί να προσεταιριστεί το κέντρο και όχι την Δεξιά.
Η Δεξιά είναι ο πυρήνας της ΝΔ και για πολλοστή φορά αρχηγός κόμματος αγνοεί τους δεξιούς στρεφόμενος σε επιλογές αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Ο Τατσόπουλος δεν θα προσφέρει θετικό πρόσημο στην ΝΔ, ενώ ο Θεοχάρης αν και διαφορετικός και πιο καταρτισμένος δεν θα προσδώσει το χαρακτήρα άνοιγμα στην κεντροαριστερά.
Η ΝΔ στην προσπάθεια της να κυβερνήσει στρέφεται προς το κέντρο επιτρέποντας στην Χρυσή Αυγή και στον Νίκο Μιχαλολιάκο να αναφέρει ότι «την λαϊκή δεξιά την εκπροσωπεί η Χρυσή Αυγή».
Και έχει δίκιο.
Η Χρυσή Αυγή θα είναι τρίτο κόμμα – ξεκάθαρα – στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές με ποσοστό κοντά στο 8,5% με 9% και αυτός το 9% είναι δεξιοί ψήφοι.
Η ΝΔ λοιπόν προ Χρυσής Αυγής θα είχε ενσωματωμένο αυτό το ποσοστό οπότε θεωρητικά θα μπορούσε να φθάσει στο 43% με 44%.
Το άνοιγμα της ΝΔ στην κεντροαριστερά αν και έχει μια πολιτική στόχευση να αλώσει το ΚΙΝΑΛ το οποίο δεν μπορεί να αποτελέσει ισχυρό πολιτικό πόλο άπαξ και η ηγεσία του κόμματος έχει εγκλωβιστεί μεταξύ της ΝΔ που την χτυπάει από τα κεντροδεξιά και του ΣΥΡΙΖΑ που την χτυπάει από τα κεντροαριστερά.
Στην ΝΔ είναι λίγοι οι αναπροσδιοριζόμενοι δεξιοί.
Λένε είμαστε φιλελεύθεροι, είμαστε νεοφιλελεύθεροι προοδευτικοί, είμαστε κεντροδεξιοί καθώς έχει επικρατήσει η αριστερή προπαγάνδα ότι δεξιός ίσον ταγματασφαλίτης και άλλα συναφή.
Η δεξιά αποτελούσε τον ιδεολογικό πυρήνα της ΝΔ η οποία αντί να πολεμήσει την αριστερή προπαγάνδα σύρθηκε…σε επιλογές που έχουν οδηγήσει στον απογαλακτισμό της ΝΔ από την Δεξιά.
Λόγω της εξέλιξης αυτής η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές αλλά δεν πρόκειται να συντρίψει τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Τσίπρας δεν θα υποστεί πολιτική πανωλεθρία και αποτιμώντας το πολιτικό τοπίο μετεκλογικά…θα έχουμε ένα νικητή τον Μητσοτάκη αλλά δεν θα έχουμε ένα βαριά τραυματισμένο Τσίπρα, θα επιβιώσει πολιτικά και θα προετοιμάζεται για το μεθεπόμενο επεισόδιο.

Υποσημείωση

Προσπαθήσαμε να μετρήσουμε πόσες φορές ο Τατσόπουλος είχε καθυβρίσει την ΝΔ και χάσαμε το μέτρημα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης