Τελευταία Νέα
Διεθνή

Makuch (ΕΚΤ): Η πορεία των επιτοκίων εξαρτάται από την κατάσταση της οικονομίας

Makuch (ΕΚΤ): Η πορεία των επιτοκίων εξαρτάται από την κατάσταση της οικονομίας
Σε περίπτωση οικονομικής επιβράδυνσης, θα πρέπει να αλλάξει το guidance της ΕΚΤ για τα επιτόκια
Την άποψη ότι το timing της αύξησης των επιτοκίων στην ευρωζώνη θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της οικονομίας, εξέφρασε ο Σλοβάκος κεντρικός τραπεζίτης αξιωματούχος της ΕΚΤ, Jozef Makuch.
Ειδικότερα, ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την αντίδραση σε πιθανή οικονομική επιβράδυνση, ο Makuch είπε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να δημιουργήσει την ανάγκη για αναδιατύπωση μελλοντικού guidance.
«Το timing μιας μελλοντικής αύξησης επιτοκίων δεν είναι μόνο θέμα χρόνου αλλά ζήτημα της κατάστασης της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ερωτηθείς σε συνέντευξη Τύπου σχετικά με την αντίδραση σε πιθανή οικονομική επιβράδυνση, ο Makuch είπε ότι ένα τέτοιο σενάριο θα μπορούσε να δημιουργήσει την ανάγκη για αναδιατύπωση μελλοντικού guidance.
«Το timing μιας μελλοντικής αύξησης επιτοκίων δεν είναι μόνο θέμα χρόνου αλλά ζήτημα της κατάστασης της οικονομίας» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την κατάσταση της οικονομίας και σε περίπτωση (μιας τέτοιας επιβράδυνσης) ενδεχομένως να αναδιατυπώσουμε το forward guidance».
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης