Πολιτική

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - Αλαφούζου για την επίθεση στον ΣΚΑΙ - Ποιοι είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - Αλαφούζου για την επίθεση στον ΣΚΑΙ - Ποιοι είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα
Η κόντρα του γνωστού εφοπλιστή και καναλάρχη τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους Ανεξάρτητούς Έλληνες είναι παροιμιώδης
Στα άκρα οδηγείται η κόντρα Αλαφούζου - ΣΥΡΙΖΑ για τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΙ.
Ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΙ Γιάννης Αλαφούζος με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την «ως ηθικό αυτουργό» του τρομοκρατικού χτυπήματος στον τηλεοπτικό σταθμό.
Η κόντρα του γνωστού εφοπλιστή και καναλάρχη τόσο με το ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τους Ανεξάρτητούς Έλληνες είναι παροιμιώδης.
Ο Γιάννης Αλαφούζος με την ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε, περνά στην αντεπίθεση, εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις στελεχών των κομμάτων του κυβερνητικού που κατά καιρούς κάνουν λόγο «για βοθροκάναλα της διαπλοκής», οι λεκτικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων του ΣΚΑΙ με αποκορύφωμα το εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ κατά του τηλεοπτικού σταθμού του Φαλήρου, έχουν στοχοποιήσει τόσο τον ίδιο όσο και τον ΣΚΑΙ και αποφάσισε να κλιμακώσει την ένταση της αντιπαράθεσης με το… «καλημέρα».
Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ενώ η κυβέρνηση κρατά χαμηλούς τόνους, κάτι το οποίο ζήτησε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Γιάννης Αλαφούζος αποφασίζει να προχωρήσει σε ολομέτωπη επίθεση, προσπαθώντας από την μία πλευρά να «εκθέσει» τις κυβερνητικές αδυναμίες, να υπερτονίσει το διχαστικό λόγο κυβερνητικών στελεχών αλλά και να «κεφαλαιοποιήσει», το τρομοκρατικό χτύπημα ως χτύπημα κατά της ελευθερίας του λόγου και της ενημέρωσης.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση θέλει να κρατήσει χαμηλούς τόνους με τον υπουργός ΨΗΠΤΕ Ν.Παππά με ανάρτησή του στο twitter να κάνει λόγο για «επιχείρημα, μεταξύ χυδαίου και γελοίου, ότι ενέπνευσε τους βομβιστές η απουσία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον ΣΚΑΙ».
Ωστόσο όπως φαίνεται την αντιπαράθεση με τον Γιάννη Αλαφούζο θα «σηκώσει» ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην φθαρεί το Μαξίμου.
Με μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ στον Γιάννη Αλαφούζο κάνοντας λόγο για «συκοφαντία που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας».

Αλαφούζος: Ηθικός αυτουργός η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στην τρομοκρατική επίθεση στο ΣΚΑΙ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι ο βασικός ηθικός αυτουργός για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας (17/12) στον ΣΚΑΪ, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ομίλου, Ιωάννης Αλαφούζος.
Ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης και διασποράς ψευδών ειδήσεων εναντίον του ΣΚΑΪ, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι δεν σέβεται και δεν υπερασπίζεται την πολυφωνία και την ελευθερία της έκφρασης.

Ολόκληρη η δήλωση του Ιωάννη Αλαφούζου:

«Στον ΣΚΑΪ πάντα πιστεύαμε στην ελευθερία της έκφρασης και στην πολυφωνία. Πιστεύουμε μάλιστα ότι είναι υποχρέωση της κάθε κυβέρνησης να υπερασπίζεται αυτής της πολυφωνίας και της ελευθερίας της έκφρασης. Δυστυχώς από το 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ έχουν ξεκινήσει μία απίστευτη εκστρατεία λάσπης εναντίον του ΣΚΑΙ και μια εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων εις βάρος μας.
Συνεπώς πιστεύω ότι βασικός ηθικός αυτουργός για την σημερινή επίθεση είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

ΣΥΡΙΖΑ για Αλαφούζο: Συκοφαντία που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας

"Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είναι μια εγκληματική ενέργεια, που καταδικάστηκε απερίφραστα από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους", τονίζει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
Οπως υπογραμμίζει το κόμμα στην ανακοίνωσή του "φαίνεται, όμως, ότι ο κ. Αλαφούζος άδραξε την ευκαιρία της επίθεσης για να εντείνει αυτό που κάνει τρία χρόνια τώρα από τα μέσα ενημέρωσης των οποίων είναι ιδιοκτήτης.
Τη συκοφαντία, που ξεπερνά τα όρια της αθλιότητας".
"Με τις ανοησίες του κολλητού του κ. Γεωργιάδη, Άρη Πορτοσάλτε, περί ηθικής αυτουργίας της κυβέρνησης, τις οποίες επαναλαμβάνει ο κ. Αλαφούζος, επιβεβαιώνει την ορθότητα της επιλογής μας να αφήσουμε τους άθλιους προπαγανδιστές, χωρίς την παρουσία εκπροσώπων των «ηθικών αυτουργών της τρομοκρατίας» στα τηλεοπτικά τους πάνελ", καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φλαμπουράρης: Κι εμένα μου έκαψαν το σπίτι αλλά δεν το έκανα θέμα!

Την επίθεση στον ΣΚΑΙ καταδίκασε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τις τράπεζες, Αλέκος Φλάμπουράρης, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν το δικό του σπίτι έχει καεί από επιθέσεις αλλά…δεν το έκανε και θέμα.
«Καταδικάζω αυτή την αποτρόπαια, εγκληματική πράξη εναντίον των εργαζόμενων στον ΣΚΑΙ.
 Είμαι παθών.
Δυόμιση φορές μου έχουν κάψει το σπίτι ή αντίστοιχοι ή ίδιοι.
Γνωρίζετε ότι εγώ δεν το έκανα θέμα όπως κάνατε εσείς το θέμα του ΣΚΑΙ.
Είμαστε δύο ξεχωριστοί κόσμοι.
Από την μια ο πολιτικός πολιτισμός και από την άλλη ο κόσμος της πολιτικής εκμετάλλευσης», δήλωσε ο Αλ. Φλαμπουράρης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.
Να σημειωθεί ότι έχει ξεσπάσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος χαρακτήρισε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης, κατηγορία η οποία προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου.
Ευθύνες στην κυβέρνηση για την επίθεση στον ΣΚΑΙ, επιρρίπτει και η Νέα Δημοκρατία, η οποία κάνει λόγο για στοχοποίηση των δημοσιογράφουν του τηλεοπτικού σταθμού.

Παππάς: Η βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ είναι καταδικαστέα χωρίς δεύτερη κουβέντα

«Η βομβιστική επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι είναι απολύτως καταδικαστέα χωρίς δεύτερη κουβέντα, είναι αποτρόπαια, είναι απεχθής και καταδικάζεται χωρίς αστερίσκους και "ναι μεν, αλλά" και οι αθλιότητες οι οποίες εκστομίστηκαν χθες δεν έχουν απολύτως καμία σημασία», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς.
Δήλωσε, δε, κατηγορηματικά: «Εμείς είμαστε ακλόνητα στο πλάι των εργαζόμενων, είμαστε ακλόνητα απέναντι σε όποιον επιλέγει τη βία, βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και επιχειρεί να τραυματίσει τη Δημοκρατία μας».
Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε θλιβερό για την παράταξη της ΝΔ το ότι «αναπαρήχθησαν από αυτό το βήμα αθλιότητες και χυδαιότητες, οι οποίες εκστομίστηκαν χθες από τον ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού Σκάι, τον κ. Αλαφούζο».
Αναφερόμενος στην ομιλία του Μάκη Βορίδη, τον οποίο διαδέχθηκε στο βήμα, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής είπε ότι αποτελεί απόδειξη ότι η ΝΔ μετατράπηκε στον ΛΑΟΣ των καιρών μας.
«Μίσος για την Αριστερά όχι λόγω περί κοινού καλού.
Ο κ. Βορίδης τελείωσε με μία φράση η οποία μέχρι πρότινος ευδοκιμούσε στα χείλη των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.
Όλα τα είπε, για το πόσο εμείς έχουμε καταστρέψει τη χώρα», ανέφερε και απευθύνθηκε προς τα έδρανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Μήπως θα ήταν και ευκαιρία να μας πείτε ποιά είναι τα θεσμικά μέτρα τα οποία πρέπει να λάβετε για να μην ξανακυβερνήσει η Αριστερά, για να γίνει πράξη το σύνθημά σας "Ποτέ ξανά Αριστερά".
Έχουμε και διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος;» ρώτησε με σκωπτικό τόνο.
«Επανήλθατε στη θεωρία "συντάξεις για Μακεδονικό", αλλά ο λαός καταλαβαίνει από αυτό ότι αν -ω μη γένοιτο- ήσασταν εσείς στην κυβέρνηση, θα είχαμε και το Μακεδονικό άλυτο, διότι κάποιοι από τη ΝΔ κάνετε καριέρα πάνω σε αυτό το ζήτημα, αλλά και τις συντάξεις κομμένες διότι αυτό ήταν στο πρόγραμμα της ΝΔ», κατέληξε ο κ. Παππάς.

Κλεμμένο από τη Νέα Ιωνία το ΙΧ που βρέθηκε καμένο μετά τη βομβιστική επίθεση στον ΣΚΑΪ

Κλεμμένο από την περιοχή της Νέας Ιωνίας, στις 18 Νοεμβρίου 2018, είναι το μαύρο Opel Corsa, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγο μετά τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την έκρηξη έξω απο τις εγκαταστάσεις του ΣΚΑΪ και της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ στο Φάληρο και εκτιμάται ότι είναι το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες της βομβιστικής επίθεσης.
Υπενθυμίζεται ότι χθες στη 1:50, έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην ιστοσελίδα zougla και στον ΑΝΤ1, που ανέφεραν ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στον ΣΚΑϊ, η οποία επρόκειτο να εκραγεί σε 45 λεπτά, όπως και έγινε.
Τα τηλεφωνήματα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, έγιναν από το κέντρο της Αθήνας, με κινητά τηλέφωνα μιας χρήσης, γι' αυτό και φαίνονταν οι αριθμοί των τηλεφώνων.
Το αυτοκίνητο βρέθηκε να καίγεται, περίπου στις 2:05, στη συμβολή των οδών Ανθίων και Πλειάδων, στα Πετράλωνα, και όπως διαπιστώθηκε έφερε πλαστές πινακίδες με αριθμό κυκλοφορίας που ανήκουν σε άλλο αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και χρώματος, που φυσικά δεν έχουν κλαπεί, γεγονόες που από την αρχή οδήγησε τους αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσάς στο συμπέρασμα ότι πρόκειται -κατά πάσα πιθανότητα- για το όχημα των δραστών.
Αυτή η εκτίμηση έγινε βεβαιότητα όταν, σύμφωνα με αστυνομική πηγή, είδαν σε βίντεο από κάμερες της περιοχής ένα ίδιο αυτοκίνητο να περνά από την περιοχή όπου αργότερα σημειώθηκε η έκρηξη, περίπου 1:40-1:45, δηλαδή, μόλις λίγα λεπτά πριν γίνουν τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα.
Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι το χτύπημα ήταν πολύ καλά σχεδιασμένο και οργανωμένο και πως εκτός από αυτούς που τοποθέτησαν τη βόμβα και αυτούς που έκαναν τα προειδοποιτικά τηλεφωνήματα, στην «επιχείρηση» συμμετείχαν και άλλα άτομα, τα οποία παρείχαν υποστήριξη και κάλυψη.
Για αυτόν τον λόγο αναζητούν και άλλο όχημα, το οποίο πιθανόν εκινείτο στην περιοχή, και η έρευνα εστιάζεται στα βίντεο από τις κάμερες που έχουν παραληφθεί και μελετώνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
Όσον αφορά τη βόμβα, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιοι αξιωματικοί, πρόκειται για μηχανισμό μεγάλης ισχύος, πιθανόν με 7-10 κιλά εκρηκτικής ύλης, πιθανόν μείγμα ζελατοδυναμίτιδας, νιτρικού αμμωνίου και ΤΝΤ, αλλά και αυτό είναι εκτίμηση, καθώς ή κατασκευή της ήταν «επαγγελματική» και η έκρηξη δεν άφησε σχεδόν καθόλου υπολλέιματα.
Ό,τι κατάφεραν να περισυλλέξουν οι πυροτεχνουργοί από τον τόπο της έκρηξης ερευνάται στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένονται τα αποτελέσματα.
Σχετικά με την ταυτότητα της οργάνωσης, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν από τη μεθοδολογία ότι μπορεί να είναι η Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών, η οποία χτυπάει από το 2013 και «προτιμά» το διάστημα από Νοέμβριο μέχρι και Ιανουάριο, κοντά στις γιορτές, χρησιμοποιεί παρόμοιους εκρηκτικούς μηχανισμούς μεγάλης ισχύος και σε τουλάχιστος τρεις επιθέσεις έχει κάψει τα οχήματα που χρησιμοποίησε.
Ωστόσο, την τελική απάντηση θα δώσει προκύρηξη της οργάνωσης, η οποία αναμένεται από τις Αρχές, προκειμένου να φωτιστούν οι λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο χτύπημα.

Ποιοι είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα

Σε τέσσερα άτομα που φέρονται να δραστηριοποιούνται στον χώρο της νέας γενιάς τρομοκρατίας στρέφονται οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την βομβιστική επίθεση στο κτήριο του ΣΚΑΪ στο Φάληρο τα ξημερώματα της Δευτέρας 17/12, από την οποία προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές αλλά ευτυχώς κανείς τραυματισμός.
Η ισχυρότατη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε στις 02:37 τα ξημερώματα στην οδό Εθνάρχου Μακαρίου στο Φάληρο ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός βρισκόταν σε σάκο έξω από την περίφραξη του κτηρίου επί της παλιάς παραλιακής οδού, όπου στεγάζονται ο ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ και η εφημερίδα «Καθημερινή».
Από την ισχυρή έκρηξη προκλήθηκαν τεράστιες υλικές ζημιές αλλά ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα καθώς είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα περίπου 50 λεπτά πριν από την έκρηξη.

Αυτοί είναι οι ύποπτοι για το τρομοκρατικό χτύπημα στο ΣΚΑΙ

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας εκτιμούν ότι συνολικά στην επίθεση συμμετείχαν 5 με 7 άτομα, τα οποία χρησιμοποίησαν και δύο αυτοκίνητα.
Η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στρέφει το μικροσκόπιο της έρευνας σε δύο πρόσωπα τα οποία είναι αταυτοποίητα, πρόκειται για τους αποκαλούμενους ο «σγουρομάλλης» και ο «ξανθός».
Εφεραν τα επίθετα Τριαντόπουλος και Παπαδόπουλος σύμφωνα με τα στοιχεία των πλαστών ταυτοτήτων τα οποία είχαν βρεθεί σε γιάφκα στο κέντρο της Αθήνας, τον Νοέμβριο του 2017.
Το εν λόγω σπίτι είχε ενοικιαστεί με τα στοιχεία «Δημήτρης Παναγούλιας» τα οποία είχαν βρεθεί σε ψηφιακή μορφή στο σπίτι της Πώλας Ρούπα στην Ηλιούπολη.
Οπως προκύπτει από το τμήμα ανάλυσης ήχου και φωνής από το τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛΑΣ, δύο διαφορετικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τηλέφωνα που χρησιμοποίησαν για μία και μοναδική φορά στο zougla στις 01:55 και στις 01:57 στον ΑΝΤ1.  
Μάλιστα φάνηκαν και τα στίγματα εκπομπής των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν τα οποία έγιναν από το κέντρο της Αθήνας.   
Επίσης η Αντιτρομοκρατική έχει καταλήξει στην ομάδα κρούσης.
Τρία τουλάχιστον άτομα βρίσκονταν στο αυτοκίνητο opel το οποίο βρέθηκε καμένο στα Ανω Πετράλωνα: Ενας οδηγεί, το δεύτερο άτομο καλύπτει και ένα τρίτο τοποθέτησε το σακίδιο έξω από τον ΣΚΑΙ.
Οι δύο προαναφερθέντες φέρεται να έκαναν τα τηλεφωνήματα και άλλα δύο τουλάχιστον άτομα ως «κάλυψη».
Συνολικά δηλαδή στην επιχείρηση μετείχαν τουλάχιστον επτά άτομα.    
Οι άλλοι δύο παλιοί «γνώριμοι» της Αστυνομίας πιστεύεται πως ήταν γνωστοί ατόμου που συνελήφθη για την μεταφορά σχάρας οχήματος που είχε χρησιμοποιήσει το 2014 η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας στην επίθεση με στόχο την Τράπεζα της Ελλάδος.
Σε γενικότερες γραμμές η Αστυνομία θεωρεί πιθανότερους αυτουργούς την «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» λόγω του περιεχομένου του εκρηκτικού μηχανισμού και της ομοιότητας με παλαιότερες επιθέσεις που αποδίδονται στην οργάνωση.
Ακόμα ένας ή δύο ακόμα τρομοκράτες εκτιμάται πως αποτελούσαν την ομάδα στήριξης, η οποία μάλλον επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες ώστε να διαφύγουν αφότου εγκατέλειψαν το όχημα κρούσης στα άνω Πετράλωνα.
Το εγκαταλελειμμένο όχημα, μάρκας Opel και χρώματος μαύρο, βρέθηκε πυρπολημένο και πρόχειρα σταθμευμένο στο μέσο του δρόμου, στις οδούς Αρκάδων και Ανθείου.
Το δεύτερο όχημα διαφυγής με το προσωπικό υποστήριξης πιστεύεται ότι βρισκόταν κοντά εκεί ώστε να παραλάβει τους βομβιστές.
Οι αστυνομικοί εξετάζουν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή ώστε να εντοπίσουν το δεύτερο όχημα.
Το πρώτο ΙΧ μελετάται στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Έφερε παραποιημένες πινακίδες κυκλοφορίας και εικάζεται ότι ήταν κλεμμένο.
Η Σήμανση προσπαθεί να διαπιστώσει πότε κλάπηκε και από πού μέσω του αριθμού πλαισίου.










www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης