Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραμένει σε υψηλά 10 ημερών ο χρυσός ενόψει Fed - Στο +0,08% και τα 1.252,75 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Παραμένει σε υψηλά 10 ημερών ο χρυσός ενόψει Fed - Στο +0,08% και τα 1.252,75 δολ. ανά ουγγιά
Οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve για το 2018
Οριακή άνοδο καταγράφει σήμερα Τρίτη (18/12) ο χρυσός, παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δέκα ημερών, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση από την τελευταία συνεδρίαση νομισματική πολιτικής της Federal Reserve για το 2018.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Φεβρουαρίου 2019 ενισχύεται κατά +0,08% στα 1.252,75 δολ. ανά ουγγιά, γεγονός που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο από τις 7 Δεκεμβρίου του 2018.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,19% στις 96,37 μονάδες, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 97 μονάδων.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Federal Reserve η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο Τετάρτη (19/12) και κατά την οποία αναμένεται να σημειωθεί η τέταρτη αύξηση επιτοκίων για το 2018.
Με την αγορά να έχει ήδη προεξοφλήσει την επερχόμενη αύξηση των επιτοκίων, η προσοχή στρέφεται στις προοπτικές της Fed για το ερχόμενο έτος, με αρκετούς αναλυτές να εκτιμούν ότι θα υπάρξουν περισσότερο μετριοπαθείς προοπτικές.
Τον Σεπτέμβριο του 2018, η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα προέβλεπε τρεις αυξήσεις επιτοκίων για το 2019, με τις εκτιμήσεις πλέον να κάνουν λόγο για δύο αυξήσεις, καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη εξακολουθεί να ταλαντεύεται.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται συνήθως από τις κινήσεις οτυ δολαρίου, καθώς η ενίσχυση του αμερικανικού νομίσματος καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
«Ο βασικός οδηγός για τις επόμενες συνεδριάσει θα είναι οι προσδοκίες της αγοράς για τη Fed», σχολίασε η αναλύτρια πολύτιμων μετάλλων της Standard Chartered, Suki Cooper.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης