Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο - Υποχώρηση σε χαμηλό 15 μηνών για το αμερικανικό αργό με απώλειες άνω του 5%

Σε ελεύθερη πτώση το πετρέλαιο - Υποχώρηση σε χαμηλό 15 μηνών για το αμερικανικό αργό με απώλειες άνω του 5%
Πτωτική πορεία και για το Brent το οποίο υποχώρησε άνω του 4%
Σε πραγματικά ελεύθερη πτώση βρέθηκε στη σημερινή (18/12) το πετρέλαιο, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις που θα έχει στην αγορά το αρνητικό ισοζύγιο προσφοράς - ζήτησης.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι παρά τη μείωση της παραγωγής από τον ΟΠΕΚ, η αυξημένη παραγωγή των ΗΠΑ και ταυτόχρονα η μείωση της ζήτησης θα πλήξει περαιτέρω τις τιμές του μαύρου χρυσού, με αποτέλεσμα να προχωρούν σε ευρύτατες ρευστοποιήσεις.
Αποτέλεσμα το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιανουαρίου 2019 για το αμερικανικό αργό να υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο 15 μηνών, με τις απώλειές του να φθάνουν στο 5,45% στα 47,16 δολάρια το βαρέλι.
Ισχυρές οι πιέσεις και για το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2019 για το Brent, με τις δικές του απώλειες να φθάνουν στο 4,65% και την τιμή του στα 56,84 δολάρια το βαρέλι.

Από τις αρχές του Οκτωβρίου, τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό αργό έχουν απωλέσει περισσότερο από το 30% της αξίας τους, εξαιτίας της ανόδου των παγκόσμιων αποθεμάτων, με το αμερικανικό αργό να διαπραγματεύεται πλέον στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017.
«Τα αυξημένα επίπεδα αμερικανικού σχιστολιθικού πετρελαίου μαζί με την επιβράδυνση στην παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη έχουν απειλήσει να αντισταθμίσουν τις προσπάθειες του ΟΠΕΚ, καθώς οι αγορές επιβαρύνονται από τα δυνητικό χαλαρότερων θεμελιωδών», σχολίασε ο αναλυτής της Phillip Futures, Benjamin Lu Jiaxuan.

Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η αισιοδοξία της αγοράς παραμένει εξαιρετικά ευαίσθητη εν μέσω της επικείμενης οικονομικής αβεβαιότητας, καθώς οι επενδυτές εξετάζουν το ενδεχόμενο μειωμένης ζήτησης καυσίμων πέρα από το 2018».
Όπως ανακοίνωσε χθες (17/12) η αμερικανική Υπηρεσία Πληρφοριών Ενέργειας, η παραγωγή πετρελαίου στα επτά μεγάλα λεκανοπέδια σχιστολιθικού στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεπεράσει τα 8 εκατ. βαρέλια ημερησίως μέχρι το τέλος το τέλος του έτους για πρώτη φορά.
Σε ό,τι αφορά τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 2018, οι αναλυτές προβλέπουν νέα αύξηση, γεγονός που ενδέχεται να ασκήσει νέες πιέσεις στο πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης