Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Απαίτηση 8,8 εκατ από εταιρία των βασικών μετόχων αποτελεί λεπτομέρεια

tags :
Creta Farms: Απαίτηση 8,8 εκατ από εταιρία των βασικών μετόχων αποτελεί λεπτομέρεια
Η ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ, η σύμπτωση στους διοικούντες, η σταθερή πεντάδα του ΔΣ της Creta και τα φύγε εσύ έλα εσύ των υπολοίπων δύο
Κι όμως μια εισηγμένη εταιρία μπορεί να έχει σημαντικού ύψους άνοιγμα σε εταιρία συνδεδεμένη δηλαδή συμφερόντων του βασικού ή των βασικών μετόχων και αυτό να περνά «απαρατήρητο».
Ο λόγος για την Cretafarms η οποία όπως προκύπτει από το πληροφοριακό σημείωμα έχει απαίτηση από τη συνδεδεμένη εταιρία ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ της τάξεως των 8,8 εκ ευρώ.
Πρόκειται σύμφωνα με το πληροφοριακό σημείωμα για μια απαίτηση που έρχεται τουλάχιστον από το 2016 και κατά παράδοξο τρόπο δεν αναφέρεται ούτε στις οικονομικές καταστάσεις ούτε από τους ορκωτούς λογιστές.
Σε πρώτη ανάγνωση αυτό δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα ζήτημα.
Ωστόσο ανατρέχοντας στα στοιχεία της ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ μπορεί κάποιος να διαπιστώσει ότι έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2016 στο ΓΕΜΗ.
Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό η ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ είχε αρνητική καθαρή θέση της τάξεως των 9 εκ ευρώ πωλήσεις μόλις 600 χιλιάδες ευρώ (από 900 χιλιάδες το 2015) και ζημίες 645 χιλιάδες ευρώ !!!
Το ερώτημα που τίθεται είναι άραγε δεν δημιουργεί κανένα κίνδυνο για την Cretafarms η απαίτηση των 8,8 εκ ευρώ από μια εταιρία που βρίσκεται στην οικονομική κατάσταση της ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ.
Γιατί αν δεν δημιουργεί τότε ορθώς το ζήτημα δεν έχει εντοπιστεί από τους ορκωτούς ελεγκτές της εισηγμένης κατά τα τελευταία έτη.
Επίσης η διοίκηση της ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ είναι η εξής:
ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
ΔΟΜΑΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΟΥΜΒΟΥΡΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ
Τα παραπάνω μέλη είναι και μέλη του ΔΣ της Cretafarms στην οποία συμμετέχουν επιπλέον δύο άλλα μέλη. Στην επιτροπή ελέγχου η οποία θεωρητικά και όπως αναφέρει η Cretafarms πληρούν τις προϋποθέσεις ανεξαρτησίας τα δύο από τα τρία μέλη ο κ. Κοτζαμπασάκης και η κυρία Δομαζάκη είναι και μέλη του ΔΣ της ΕΥΡΩΚΡΕΤΑ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΔΣ της CretaFarms έχει αλλαγές στα δύο μέλη πλην των πέντε που μετέχου στην Ευρωκρέτα.
Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας στις 29.05.2017 εξέλεξε σαν μέλος του τον κ. Πέτρο Παπαδάκη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Κωνσταντίνου Φρουζή.
Επιπλέον, στις 27.11.2018 εξέλεξε σαν μέλος του τον κ. Κωνσταντίνο Λουρόπουλο σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Ανδρέα Μερίκα εώ στις 14.12.2018 εξέλεξε σαν μέλος του τον κ. Χρήστο Τσάλλη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου.
Επίσης η θέση του εσωτερικού ελεγκτή ήταν κενή μετά την αποχώρηση του κ. Αθανάσιου Φλιάτουρα στις 13.04.2018 και καλύφθηκε στις 17.12.2018 από τον κο Ν. Τσομάκο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης